Et dårligt indeklima går ud over arbejdet

30. marts 2001

Til redaktionen

Holstebro, 30. marts 2001

 

 

Et dårligt indeklima går ud over arbejdet

Derfor anbefaler Dansk Indeklima Mærkning, at man ved byggeri og indretning så vidt muligt vælger indeklimamærkede produkter.

Et godt indeklima er guld værd for både helbredet, den daglige trivsel og indsatsen på arbejdspladsen.
Nye undersøgelser dokumenterer nu for første gang, at et dårligt indeklima har så negativ en indflydelse på produktiviteten, at det betyder en nedsat produktivitet på mellem 5 og 10 procent.
Dermed går Danmark hvert år glip af et tocifret milliardbeløb som følge af nedsat produktivitet og højere sygefravær.
Et dårligt indeklima resulterer i øjne, der løber i vand, næsen, der stopper til, koncentrationsbesvær, hovedpine eller fornemmelsen af at være tør i munden hele tiden. Det skyldes bl.a., at nogle af materialerne på arbejdspladsen, i huset eller i lejligheden afgiver skadelige gasser og dampe.
– Vi opholder os indendøre i op til 90 procent af døgnet enten på arbejdspladsen, i hjemmet eller andre steder. Når det gælder arbejdspladsen, er det en kendsgerning, at et dårligt indeklima forringer effektiviteten og kreativiteten. Derfor koster det penge at vælge forkert, siger direktør for virksomheden, som producerer indeklimamærkede materialer.
Dansk Indeklima Mærkning anbefaler, at man ved byggeri og indretning af både boliger og erhvervslokaler så vidt muligt vælger produkter, der er indeklimamærkede.
Det er ofte luftkvaliteten, det er galt med. Det kan både skyldes afgasninger fra byggematerialer og inventar, men også mangelfuld rengøring, for høj temperatur, for lille luftskifte i forhold til antallet af mennesker eller en kombination af det hele.
Derfor mener direktør også, at folk med god grund kan stille krav om dokumentation for de produkter, de omgiver sig med – og det er Indeklimamærket med til.

Alle pressemeddelelser om: