Johannes Poulsen, 75 år.

1. januar 2017

Til redaktionen

Holstebro, 1. januar 2017

Pressemeddelelse til Navneredaktionen med tidligere koncerndirektør Johannes Poulsen, Staby ved Ulfborg i Holstebro Kommune, som er 75 år 14. april 2017.

Tekst og billeder kan frit anvendes.

Med venlig hilsen

bent tilsted
4074 2311

14. april 2017

Johannes Poulsen, 75 år.

Johannes Poulsen, R, fhv. koncerndirektør, Staby ved Ulfborg, fylder Langfredag, 14. April, 75 år.

Det er umuligt at sige navnet Johannes Poulsen uden også at nævne Vestas. For det er netop hans store fortjeneste, at Vestas efter en katastrofal nedtur i slutningen af 1980erne rettede sig op og blev verdens største vindmøllekoncern.

Virksomheden i Lem St. ved Ringkøbing voksede fra hundrede medarbejdere til mange tusinde og fabrikker i flere lande og verdensdele.

Det er nu 15 år siden, han selv valgte at forlade Vestas som koncerndirektør – efter 15 år på posten.

Stadig aktiv erhvervsmand

Han gør stadig sin indflydelse gældende som formand og bestyrelsesmedlem i en række selskaber. Johannes Poulsen er formand for bestyrelsen i følgende selskaber: Buur Invest A/S, MBT Nordic A/S, PipeCon A/S, PipeCon-ARM Steel Solutions A/S og Global Wind Power A/S. Han er medlem af bestyrelsen i følgende selskaber: Skjern Papirfabrik A/S, Frandsen Lighting A/S og Bukkehave Corporation A/S. De to sidstnævnte ophører bestyrelsesposterne ved generalforsamling i marts måned i år.

Udvikling af dansk erhvervsliv

Johannes Poulsen tog hul på sit aktive erhvervsliv med en uddannelse som cand.merc. i organisations- og virksomhedsledelse bag sig – og han har været drevet af ønsket om at bidrage til udviklingen af dansk industri.

Han var først økonomichef og senere marketingchef hos O.G. Hoyer A/S, og et par år senere blev han administrerende direktør for CN-Børma Armatur A/S. Det førte i 1985 til stillingen som administrerende direktør for A/S Domino Møbler i Holstebro.

15 år som koncerndirektør i Vestas

I 1987 blev han administrerende direktør for Vestas Wind Systems A/S og var det indtil 2002.

I perioden frem til 2002 havde han kun to bestyrelsesposter, som ikke var direkte relateret til de virksomheder, hvori han var ansat: Bestyrelsesformand for de Statslige Investeringsfonde IFU, IØ og IFV (1997-2009) samt bestyrelsesmedlem i Eksport Kredit Fonden (1999-2008).

Der henvises i øvrigt generelt til BLÅ BOG.

Alle pressemeddelelser om: