Dansker til Kina for at lære kineserne øjen-akupunktur

7. oktober 2015

Til redaktionen

Holstebro, 7. oktober 2015

Holstebro 07. oktober 2015

Nedenstående pressemeddelelse – skrevet af journalist Carsten Tolbøll, kan frit anvendes og offentliggøres.

Akupunktør John Boel, der er indehaver Akupunktur Universitet i Aulum, tager til Kina for at lære kineserne øjen-akupunktur.

Det sker på Beijing Eye Hospital, hvor øjenlæger skal lære af ham.

Han er tilbage i Danmark ultimo oktober.

venlig hilsen

bent tilsted

 

Dansker til Kina for at lære
kineserne øjen-akupunktur

Akupunktør John Boel underviser kinesiske øjenlæger

Akupunktur er en 4000 år gammel behandlingsmetode, som Kina over de sidste 40 år har beriget Vesten med. Og nu er vi blevet så dygtige til at praktisere og udvikle den, at den første dansker om kort tid drager til Kina for at belære kineserne om akupunktur anno 2015.

Mange mennesker får stillet diagnose

Det handler om øjnene, der ser. Eller rettere ikke ser så godt, som de gjorde engang. Mange mennesker får med årene stillet diagnosen AMD – aldersrelateret macula degeneration – som tidligere kaldtes øjenforkalkning. De kan se normalt til siderne, men det centrale synsfelt sløres, så det bliver svært at læse, genkende personer og opdage ujævnheder i det underlag, man går på.

88 procent kan øjenlægerne ikke hjælpe

Øjenlægens obligatoriske svar til patienten har været: ”Du bliver ikke blind, men din skarphed vil gradvist blive dårligere. Det er der ikke noget at gøre ved.” I Danmark har ca. 12 procent af dem, der bliver ramt, såkaldt våd AMD, som kan behandles. De 88 procent med tør AMD kan øjenlægerne normalt ikke stille noget op over for.

Han har faglig viden

Den situation ville akupunktør John Boel ikke slå sig til tåls med. Over en årrække har han brugt sin faglige viden til at udvikle en akupunktur-baseret metode til at behandle den degeneration af nethinden, som AMD i virkeligheden er.

 

”Vi kan ikke helbrede AMD, men vi kan forbedre tilstanden og standse tilbagegangen hos 8 ud af 10 patienter. ”Det er en revolution inden for øjenvidenskaben”, siger John Boel, der sammen med sin søn, driver klinikker i Aulum og København.

15 millioner seere

Øjenlæger i specielt Tyskland, Østrig og Schweiz har taget turen til Vestjylland for at tage ved lære af Boel Akupunkturs forskning og teknik. Det skete, efter at John Boel i 1994 havde demonstreret sine resultater for åben skærm i et TV program på det tyske Sat 1 med 15 millioner seere. John Boel tog intensiv tyskundervisning for at kunne undervise i metoden.

John Boel underviser på Beijing Eye Hospital

Kinesernes interesse er gradvist blevet vakt ved at have fulgt og anerkendt Boel Akupunkturs resultater over en årrække. Gennem norske elever, som er uddannet på Akupunktur Universitetet i Aulum, er John Boel nu blevet inviteret til Beijing Eye Hospital i Kina hvor otte øjenlæger brænder efter at møde ham. Og blive undervist i metoden på engelsk med et touch af vestjysk.

Alle pressemeddelelser om: