Kunst og fotografi

4. marts 2015

Til redaktionen

Holstebro, 4. marts 2015

Holstebro, marts 2015

Vedlagte tekst og billeder om fotograf Ole Mortensen, Holstebro, kan frit anvendes.

Venligst

bent tilsted – 4074 2311

Spændende påske- og forårsudstilling 2015

Kunst og fotografi

Spændende ny fotoudstillling i Holstebro.

Den professionelle fotograf Ole Mortensen slår dørene op for sin første udstilling af fotografisk kunst i påsken 2015.
Det sker i eget studie og atelier på Jens Baggesens Vej i Holstebro.

I hverdagen arbejder Ole Mortensen med billeder, der skal anvendes kommercielt, redaktionelt eller privat. Nu har Ole Mortensen valgt at vise en anden side af fotografiet, som kommer frem når han står bag kameraet i det han kalder “sin fritid”.

Ole Mortensen har til denne udstilling skabt seværdige billeder med enkelthed og elegance. Billederne opnår deres betydning i kraft af komposition, belysning, motivsammensætning osv.

Kreativitet kan være

Kreativitet kan være at få meget ud af lidt, siger Ole Mortensen. Faglig håndværk i bagagen er det ofte vejen til et godt fotografisk resultat. Når jeg i fritiden har mit kamera med for fornøjelsens skyld, er alt muligt. Det kan være en symfoni af farver og linier eller blot et view med enkelthed og harmoni.
Temaet er at vise det enkle og ukomplicerede fotografi. Om det er fotografisk kunst er lige så meget op til beskuren som fotografen.

Blandt landets bedste

I mange år har Ole Mortensen placeret sig blandt de allerdygtigste fotografer i Danmark. Beviserne har han modtaget i form af fotografiske medaljer i guld, sølv og bronze. I to år er han kåret som Årets Fotograf i Dansk Fotografisk Forening.

Fakta om fotografiet

Lige siden fotografiet blev udviklet i 1830’erne, har mediet været hjemsøgt af en grundlæggende tvivl om, hvilket forhold det har til den øvrige billedtradition. Meget tidligt blev forholdet mellem kunsten og fotografiet beskrevet som et modsætningsforhold, og pga. det fotografiske billedes tekniske frembringelsesform blev det afvist, at det kunne have kunstneriske muligheder. I 1859 hævdede digteren og kritikeren Charles Baudelaire endda, at fotografiet ville ødelægge kunsten, hvis de to ting blev blandet sammen.

Jf. Den Store Danske fra Gyldendal hedder det :
Det såkaldte kunstfotografi lever ikke adskilt fra og uafhængigt af det kommercielle, videnskabelige og industrielle fotografi. Tværtimod er fotografiens billedhistorie præget af udveksling og gensidig påvirkning imellem disse felter og imellem kunsten og fotografiet som helhed.

 

Den 19. august 1839 er fotografiets officielle fødselsdag. I september samme år optog den tidligere søofficer Christian Tuxen Falbe som den første dansker nogle daguerreotypier i Paris og sendte dem til sin velynder i København, prins Christian Frederik (den senere Christian 8.), som straks deponerede disse samt et medsendt kamera hos fysikeren H.C. Ørsted.

Invitation til reception

Jeg vil gerne invitere til reception, udstilling og åbning af mit nye studie og atelier i Holstebro, Jens Baggesens Vej 1.

Receptionen er torsdag 26. marts kl. 16-19.

Udstillingen omfatter fotografi og fotografisk kunst.

Velkommen

Udstillingen er åben følgende dage efter receptionen.
Lørdag d. 28. marts 14-17
Søndag d. 29. marts 14-17
Torsdag d. 2. april 14-17
Fredag d. 3. april 14-17
Lørdag d. 4. april 14-17

Fotograf Ole Mortensen
Jens Baggesens Vej 1
7500 Holstebro

fotograf@olemortensen.dk
www.olemortensen.dk

Alle pressemeddelelser om: