Unik kunstgave fra Holstebro-borgere til Hernings borgere

20. september 2012

Til redaktionen

Holstebro, 20. september 2012

Vi e-mailer pressestof for kommunikationsbureauet Tilsted Com ved Holstebro.
Bureauindehaver Bent Tilsted og arkitekt Niels Christian Andersen har sammen fået idéen til en gave til Herning Kommunes borgere fra Holstebro Kommunes borgere i anledning af Hernings 100-års købstadsjubilæum næste år.
Læs mere om Jan Sivertsen på www.jansivertsen.dk og www.asbaek.dk
og Tilsted Com på www.tilsted.com
Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos er private fotos.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng i forbindelse med
denne pressemeddelelse.

Yderligere informationer kontakt Bent Tilsted, tlf. 9743 2300.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Herning fejrer 100 års købstadsjubilæum næste år:

Unik kunstgave fra Holstebro-borgere til Hernings borgere

 

Kunst kan noget, som ikke ret meget andet kan: Den kan bygge bro.
Derfor vil 100 Holstebro-borgere forære Hernings borgere en helt speciel kulturel gave i anledning af Hernings 100-års købstadsjubilæum næste år. Den består af 100 timer med 100 splinternye malerier af kunstneren Jan Sivertsen.
Den unikke idé er udtænkt af bureauindehaver Bent Tilsted fra kommunikationsbureauet Tilsted Com ved Holstebro og hans gode ven, Holstebro-arkitekten Niels Christian Andersen.
– Det er ikke en gave fra kommune til kommune, men fra borgere til borgere. Vi er lige nu gået i gang med at finde 100 Holstebro-borgere, der hver vil deltage i ferniseringen og spytte 100 kroner i kassen, så vi kan finansiere gaven. Vi synes, det er på tide, de to byer kommer ud af den oldnordiske kamp, der har eksisteret, og finder frem til en forbrødring, der kan styrke os og skabe fælles vækst, siger Bent Tilsted.

Nye malerier

Sammen med Niels Christian Andersen har han allieret sig med kunstneren Jan Sivertsen, som har kunstnerisk tilknytning til begge de to midtjyske byer. Han har bl.a. lavet en stor udsmykningsopgave på Regionshospitalet i Herning.
Sivertsen har i sit værksted i Paris påbegyndt arbejdet med at skabe de 100 helt nye malerier, som næste forår fra lørdag den 13. april klokken 13.00 og 100 timer frem vil blive udstillet og solgt hos Sektion K i Paghs Allé.

Sjov idé

Formanden for Hernings jubilæumskomité, Helge Sander, er glad for gaven og glæder sig til udstillingen.
– Det er en sjov idé og en rigtig fin begivenhed, som vi i komitéen skyndte os at sige ja tak til. Udstillingen passer fint ind i rækken af 100 jubilæumsarrangementer i løbet af 100 dage. Jubilæet har jo fokus på ”Herning – en by i udvikling”. Altså ikke kun et tilbageblik på 100 års historie, men i lige så høj grad et kik på, hvad de kommende 100 år vil bringe af udviklingsmuligheder. Og set i det lys er der jo et positivt signal i, at vores gode naboer mod nordvest ønsker at sende en konstruktiv og fremadrettet kunsthilsen, siger Sander.

Alle pressemeddelelser om: