Grønne tage forsinker regnens vej til kloakkerne

26. juni 2012

Til redaktionen

Holstebro, 26. juni 2012

Vi e-mailer pressestof for Indkøbsforeningen INTA i Vejle, der er Danmarks største sammenslutning af professionelle tagdækningsentreprenører. INTA mener, at kommunerne kan spare kloaksystemerne for millioner af liter regn- og overfladevand ved at investere i grønne tage.
Læs mere om INTA på www.inta.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Fotos ved Veg Tech.
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af Indkøbsforeningen INTA.

Yderligere informationer kontakt Indkøbsforeningen INTA, direktør Steen Roelsgaard, tlf. 7583 8777.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Grønne tage forsinker
regnens vej til kloakkerne

 

Da grønne tage opsamler op til 40 procent af regnvandet, kan de i tilfælde af voldsomme regnskyl være med til at forhindre, at storbyernes kloaksystemer bukker under.
– Vi har i de senere år set, hvor galt det kan gå ved skybrud i f.eks. Københavns-området, og hvor mange gener og udgifter det fører med sig, siger Dorte Frydenlund fra Vipperød Tagdækning.
Hun er ikke et øjeblik i tvivl om, at de grønne tage på sigt kan spare mange penge til kloakarbejde. Dorte Frydenlund hæfter sig bl.a. ved, at de grønne tage på grund af vegetationen forsinker regnens vej til kloakkerne.
Vipperød Tagdækning har bl.a. erfaringer med grønne tagsystemer fra Veg Tech, som lægges direkte på et undertag af tagpap eller tagfolie.
– Vi har lavet flere grønne tage, hvor vi har lavet undertaget og haft en underleverandør til at lægger selve den grønne vegetations-belægning. De gøder og passer det i en periode, og så skal man selv kun vande taget i tørkeperioder, siger Dorte Frydenlund.
Hun slår fast, at de grønne tage er godt for miljøet i storbyerne, og der, hvor det generelt batter noget, er tagfladerne på store kommunale og statslige bygninger og på erhvervsvirksomheder.

Alle pressemeddelelser om: