De andre ser kun Pernilles rygnummer!

19. april 2012

Til redaktionen

Holstebro, 19. april 2012

Det 14-årige cykeltalent Pernille Mathiesen fra Holstebro drømmer om at køre Giro d’Italia for kvinder. Allerede nu tilhører hun den absolutte topelite i Danmark. Hun støttes i sin talentudvikling bl.a. af Holstebro Elitesport.
Læs mere om Giro d’Italia i Holstebro Kommune på www.holstebro.dk/giropresse

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Ole Mortensen, Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere oplysninger kan fås ved kontakt til Holstebro Kommunes kommunikationsteam, leder Mette Mørk Andersen og journalist Karsten Peier, tlf. +45 9611 7517

Med venlig hilsen
Mette Mørk Andersen
Holstebro Kommune

14-årigt cykeltalent fra Holstebro drømmer om at køre Giro d’Italia:

De andre ser kun Pernilles rygnummer!

 

Når Pernille Mathiesen fra Holstebro kører cykelløb, ser de andre ryttere normalt kun hendes rygnummer. Hun er dansk mester i linjeløb, og hun er også blandt de bedste, når det handler om den ensomme kamp mod uret i enkeltstart.
Og så er hun altså kun 14 år..!
Pernille er et klassisk eksempel på den talentudvikling, der foregår inden for mange sportsgrene i Holstebro. Udover at have Holstebro Cykle Club som hjemsted og støtte er hun også omfattet af Holstebro Elitesports arbejde med talentudvikling.
Når Giro d’Italia-feltet drøner gennem Holstebro Kommune søndag den 6. maj, er Pernille at finde som en yderst interesseret tilskuer på ruten. For naturligvis drømmer den ambitiøse cykelrytter fra Holstebro om en gang selv at køre Giro d’Italia for kvinder…

Mange træningstimer

– Cykling har altid haft min interesse. Først begyndte min far at cykle, og senere blev mine storebrødre bidt af det. Så fik jeg også lyst til det, og nu har jeg cyklet i syv år, fortæller Pernille, der hurtigt fandt ud af, at cykling lå godt til hende. Hun cyklede simpelthen fra sine konkurrenter!
Det kræver både mange træningstimer og en sund livsstil at udvikle sit talent, og det er Pernille meget bevidst om.
Hun træner ca. 450 km om ugen, og i weekenden kører hun cykelløb både lørdag og søndag. En typisk træningsuge byder på to-fire timers træning mandag, tirsdag og onsdag. Om torsdagen træner hun én-to timer, og fredag holder hun fri for at være klar til weekendens løb.
– Jeg træner meget sammen med kammeraterne fra cykelklubben, både dem på min egen alder og dem, der er lidt ældre. Jeg forsøger altid at træne sammen med nogen, der er bedre end mig selv, for det bliver jeg en bedre cykelrytter af, fortæller Pernille, der også tænker meget over, hvad hun spiser.

Vil blive rigtig god

Pernille går til daglig i sportsklasse på Birkelundsskolen, der er den ene af Holstebro Kommunes to folkeskoler med sportsklasser, og det giver hende frihed til at træne på forskellige tidspunkter. Hun er en målrettet pige, der på grund af sin seriøse indstilling til cykelsporten og mulighederne for at blive bedre og bedre ikke har tid til ret meget tant og fjas.
– Jeg har tænkt mig at fortsætte den udvikling, jeg er inde i. Jeg vil gerne blive rigtig god, så jeg på et tidspunkt kan komme på et team for professionelle pigeryttere, siger Pernille.

Holstebro Elitesport: Hun VIL sin sport!

Det 14-årige cykeltalent Pernille Mathiesen fra Holstebro tilhører allerede nu den absolutte topelite i Danmark.
Det fastslår elitekoordinator John Mikkelsen fra Holstebro Elitesport. Han ser det som et stort plus for Pernilles fortsatte udvikling, at Holstebro Cykle Club og Holstebro Elitesport samarbejder om at pleje hendes talent.
– For os er hun en pige, der har vist, at hun gerne vil sin sport. Hun er én af dem, som vi vil fortsætte det tætte samarbejde med, så vi kan være med til at udvikle hende endnu mere, fortæller John Mikkelsen og påpeger, at Holstebro Elitesport i øjeblikket har 15-20 talenter, som befinder sig på højeste nationalt topniveau i forskellige idrætsgrene.
– Vi kan hjælpe Pernille med den fysiske træning, og vi stiller også kostvejleder og fysioterapeut til rådighed med rådgivning og vejledning. Vi er et supplement til cykelklubben, og hvis vi formår at spille godt sammen, vil vi forhåbentlig kunne se resultaterne af Pernilles talentudvikling i de nærmeste år, siger John Mikkelsen, der er meget imponeret af Pernilles indstilling til sin sport og hendes fokus på nye udfordringer.

Stort netværk

Holstebro Elitesport arbejder med at fremme elite- og talentudviklingen i idrætsklubberne i Holstebro Kommune og samarbejder bl.a. med Team Danmark og specialforbund under DIF.
Filosofien er at forene elitetræning og uddannelse ved at give fleksible og specialdesignede uddannelsestilbud til elitetalenter fra 7. klasse og til afslutningen af videregående uddannelser. Holstebro Elitesport har et stort netværk til gavn for talenter og klubber, og det omfatter bl.a. trænere og instruktører, sundhedsafdeling og fysisk træning/styrketræning.

Alle pressemeddelelser om: