De andre ser bare ryggnummeret til Pernille!

19. april 2012

Til redaktionen

Holstebro, 19. april 2012

Det 14 år gamle sykkeltalentet Pernille Mathiesen fra Holstebro drømmer om å kjøre Giro d’Italia for kvinner. Allerede nå tilhører hun den absolutte toppeliten i Danmark. Hun støttes i sin talentutvikling av bl.a. Holstebro Elitesport.
Les mer om Giro d’Italia i Holstebro Kommune på www.holstebro.dk/giropresse

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Ole Mortensen, Tilsted Com.
Tekst og bilder må kun gjengis i redaksjonell sammenheng.

Ytterligere opplysninger kan fås ved kontakt til Holstebro Kommunes kommunikasjonsteam, ved leder Mette Mørk Andersen og journalist Karsten Peier, tlf. +45 9611 7517

Med vennlig hilsen
Mette Mørk Andersen
Holstebro Kommune

14 år gammelt sykkeltalent fra Holstebro drømmer om å kjøre Giro d’Italia:

De andre ser bare ryggnummeret til Pernille!

 

Når Pernille Mathiesen fra Holstebro kjører sykkelløp ser de andre rytterne vanligvis bare ryggnummeret hennes. Hun er dansk mester i linjeløp, og hun er også blant de beste når det handler om den ensomme kampen mot uret i enkeltstart.
Og så er hun bare 14 år!
Pernille er et klassisk eksempel på den talentutviklingen som foregår innenfor mange idrettsgrener i Holstebro. I tillegg til å ha Holstebro Cykle Club som hjemsted og støtte er hun også omfattet av Holstebro Elitesports arbeid med talentutvikling.
Når Giro d’Italia-feltet dundrer gjennom Holstebro Kommune søndag den 6. mai, er Pernille å finne som en ytterst interessert tilskuer på ruten. For naturligvis drømmer den ambisiøse sykkelrytteren fra Holstebro engang om selv å kjøre Giro d’Italia for kvinner …

Mange treningstimer

– Jeg har alltid vært interessert i sykling. Først begynte faren min å sykle og senere ble storebrødrene mine bitt av det. Så fikk jeg også lyst til det, og nå har jeg syklet i sju år, forteller Pernille, som fort fant ut at sykling passet bra til henne. Hun syklet bare rett og slett fra konkurrentene!
Det krever både mange treningstimer og en sunn livsstil å utvikle talentet, og det er Pernille veldig bevisst om.
Hun trener ca. 450 km om uken, og i helgene kjører hun sykkelløp både lørdag og søndag. En typisk treningsuke byr på to til fire timer trening mandag, tirsdag og onsdag. Om torsdagen trener hun én til to timer, og fredag tar hun fri for å være klar til helgens løp.
– Jeg trener mye sammen med kameratene fra sykkelklubben, både de på min egen alder og de som er litt eldre. Jeg forsøker alltid å trene sammen med noen som er bedre enn meg selv, for det blir jeg en bedre sykkelrytter av, forteller Pernille, som også tenker mye over hva hun spiser.

Vil bli virkelig god

Til daglig går Pernille i idrettsklassen på Birkelundsskolen, som er den ene av Holstebro Kommunes to folkeskoler med idrettsklasser, og det gir henne frihet til å trene på forskjellige tidspunkt. Hun er en målrettet jente som på grunn av sin seriøse innstilling til sykkelsporten og mulighetene for å bli bedre og bedre ikke har tid til så mye på fritiden.
– Jeg har tenkt meg å fortsette den utviklingen jeg er inne i. Jeg vil gjerne bli virkelig god, så jeg på et tidspunkt kan komme på et team for profesjonelle jenteryttere, sier Pernille.

Holstebro Elitesport: Hun VIL sporten!

Det 14 år gamle sykkeltalentet Pernille Mathiesen fra Holstebro tilhører allerede nå den absolutte toppeliten i Danmark.
Det fastslår elitekoordinator John Mikkelsen fra Holstebro Elitesport. Han ser det som et stort pluss for Pernilles fortsatte utvikling at Holstebro Cykle Club og Holstebro Elitesport samarbeider om å pleie talentet hennes.
– For oss er hun ei jente som har vist at hun gjerne vil oppnå resultater. Hun er én av de som vi vil fortsette det tette samarbeidet med, slik at vi kan være med og utvikle henne enda mer, forteller John Mikkelsen og påpeker at Holstebro Elitesport i øyeblikket har 15-20 talenter, som befinner seg på høyeste nasjonalt toppnivå i forskjellige idrettsgrener.
– Vi kan hjelpe Pernille med den fysiske treningen og vi stiller også kostveileder og fysioterapeut til rådighet med rådgivning og veiledning. Vi er et supplement til sykkelklubben, og hvis vi klarer å spille bra sammen, vil vi forhåpentlig kunne se resultatene av Pernilles talentutvikling de nærmeste årene, sier John Mikkelsen, som er veldig imponert over Pernilles innstilling til sporten og hennes fokus på nye utfordringer.

Stort nettverk

Holstebro Elitesport arbeider med å fremme elite- og talentutviklingen i idrettsklubbene i Holstebro Kommune og samarbeider bl.a. med Team Danmark og spesialforbund under DIF.
Filosofien er å forene elitetrening og utdannelse ved å gi fleksible og spesialdesignede utdannelsestilbud til elitetalenter fra 7. klasse og til avslutningen av videregående utdannelser. Holstebro Elitesport har et stort nettverk til nytte for talenter og klubber, og det omfatter bl.a. trenere og instruktører, helseavdeling og fysisk trening/styrketrening.

Alle pressemeddelelser om: