De anderen zien alleen haar rugnummer!

19. april 2012

Til redaktionen

Holstebro, 19. april 2012

Het 14-jarige fietstalent Pernille Mathiesen uit Holstebro droomt ervan de Giro d’Italia voor vrouwen te rijden. Nu al behoort ze tot de absolute top in Denemarken. Ze wordt in de ontwikkeling van haar talent ondersteund door o.a. Holstebro Elitesport.
Lees meer over de Giro d’Italia in de gemeente Holstebro op www.holstebro.dk/giropresse

Tekst door journalist Flemming Hove.
Foto’s door fotograaf Ole Mortensen, Tilsted Com.
De tekst en foto’s mogen alleen in redactioneel verband worden gebruikt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het communicatieteam van de gemeente Holstebro, teammanager Mette Mørk Andersen en journalist Karsten Peier, tel. +45 9611 7517

Met vriendelijke groet
Mette Mørk Andersen
Gemeente Holstebro

14-jarig fietstalent uit Holstebro droomt van de Giro d’Italia:

De anderen zien alleen haar rugnummer!

 

Als Pernille Mathiesen uit Holstebro een wielerwedstrijd rijdt, zien de andere rensters meestal alleen haar rugnummer. Ze is Deens kampioen koersrijden, maar is ook een van de besten in de eenzame strijd tegen de klok tijdens de tijdrit.
En ze is dus nog maar 14 jaar!
Pernille is een typisch voorbeeld van de talentontwikkeling die binnen veel takken van sport plaatsvindt in Holstebro. Behalve de steun die ze krijgt van haar eigen fietsclub Holstebro Cykle Club, wordt ze ook als talent begeleid door Holstebro Elitesport.
Als de Giro d’Italia-renners op zondag 6 mei door de gemeente Holstebro rijden, staat Pernille als zeer geïnteresseerde toeschouwer langs de kant. Want natuurlijk droomt de ambitieuze wielrenster uit Holstebro ervan om ooit zelf een keer mee te doen aan de Giro d’Italia voor vrouwen.

Veel trainingsuurtjes

”Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in fietsen. Eerst begon mijn vader ermee, en later raakten mijn broers door het fietsvirus besmet. Toen kreeg ik er ook zin in, en ik fiets nu al zeven jaar”, vertelt Pernille, die al snel ontdekte dat fietsen haar goed lag. Ze liet haar concurrenten ver achter zich!
Het ontwikkelen van een talent vereist veel trainingsuurtjes en een gezonde levensstijl, en daar is Pernille zich heel bewust van.
Ze traint zo’n 450 km per week, en in het weekend doet ze zowel op zaterdag als op zondag mee aan wielerwedstrijden. Een typische trainingsweek bestaat uit twee tot vier uur trainen op maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag traint ze één à twee uur, en op vrijdag heeft ze een rustdag om fit te zijn voor de wedstrijden in het weekend.
”Ik train veel samen met mijn maatjes van de fietsclub, die even oud of wat ouder zijn dan ik. Ik probeer altijd te trainen met iemand die beter is dan ik, want daar word ik een betere wielrenster van”, vertelt Pernille, die ook veel aandacht besteedt aan wat ze eet.

Ambitieus

Pernille zit in een sportklas van de Birkelundsschool, een van de twee scholen in de gemeente Holstebro die met speciale sportklassen leerlingen de vrijheid geven om op verschillende tijdstippen te kunnen trainen. Het is een ambitieuze meid, die door haar serieuze houding ten opzichte van de wielersport en haar mogelijkheden om nog beter te worden geen tijd heeft voor onbelangrijke zaken.
”Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik wil graag zo goed worden, dat ik op een gegeven moment lid kan worden van een professionele dameswielerploeg”, zegt Pernille.

Holstebro Elitesport: Ze gaat er helemaal voor!

Het 14-jarige fietstalent Pernille Mathiesen uit Holstebro behoort nu al tot de absolute top in Denemarken.
Dat constateert topsportcoördinator John Mikkelsen van Holstebro Elitesport. Hij ziet het als een groot voordeel voor de verdere ontwikkeling van Pernille dat de fietsclub Holstebro Cykle Club en Holstebro Elitesport zich samen inzetten voor haar talent.
”Pernille heeft bewezen er helemaal voor te willen gaan. Wij zullen nauw met haar samen blijven werken, zodat we haar talent nog verder kunnen ontwikkelen”, vertelt John Mikkelsen en hij wijst erop dat Holstebro Elitesport op dit moment zo’n 15-20 talenten heeft, die in verschillende takken van sport tot de nationale top behoren.
”We kunnen Pernille helpen met haar fysieke training, en we stellen een diëtist en een fysiotherapeut ter beschikking om haar te adviseren en te begeleiden. We vormen een aanvulling op haar fietsclub, en als we goed samenwerken, zullen we de komende jaren hopelijk de resultaten van alle inspanningen gaan zien”, zegt John Mikkelsen, die zeer onder de indruk is van Pernilles inzet en haar drang naar nieuwe uitdagingen.

Groot netwerk

Holstebro Elitesport wil topsporters en talenten van de sportclubs in de gemeente Holstebro stimuleren en werkt o.a. samen met Team Danmark en een speciale bond binnen de Deense sportbond DIF.
Het doel is een topsporttraining te combineren met een opleiding door toptalenten vanaf het eerste tot en met het laatste jaar van het voortgezet onderwijs flexibele en speciaal aangepaste opleidingsmogelijkheden te bieden. Holstebro Elitesport beschikt over een groot netwerk waar de talenten en clubs gebruik van kunnen maken, met o.a. coaches, instructeurs, een gezondheidsafdeling, fysieke training en krachttraining.

Alle pressemeddelelser om: