Holstebro kan blive en hård nød at knække for Giro d’Italia-feltet

26. marts 2012

Til redaktionen

Holstebro, 26. marts 2012

Når Giro d’Italia kører 2. etape i Danmark kommer de til Holstebro Kommune. Her vil feltet blive mødt af den barske sidevind, som for rytterne kan blive lige så afgørende som Alpe d’Huez ofte har været i Tour de France.

Holstebro Kommune er en af de danske kommuner med det bedste cykelstinet – mere end 181 km – et oplagt besøg for cykelentusiaster.
Læs mere om Giro d’Italia i Holstebro Kommune på
Tekst ved journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Helle S Andersen & Søren Palmelund/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere oplysninger kan fås ved kontakt til Holstebro Kommunes kommunikationsteam, leder Mette Mørk Andersen og journalist Karsten Peier, tlf. +45 9611 7517

Med venlig hilsen
Mette Mørk Andersen
Holstebro Kommune

 

Holstebro kan blive en hård nød at knække for Giro d’Italia-feltet

Vestenvinden er lumsk i kommunen, der har landets bedste cykelstinet.

Den stride danske vestenvind kan blive en særdeles ubehagelig overraskelse for de Giro d’Italia-ryttere, som ikke har gjort deres hjemmearbejde ordentligt. Faktisk kan den lumske blæst blive lige så afgørende for rytterne, som Alpe d’Huez ofte har været i Tour de France.
Når Giro d’Italia-feltet rammer den jyske vestkyst på 2. etape og derefter kører nordpå gennem bl.a. Holstebro Kommune, kan en stærk sidevind splitte feltet i atomer og føre til kæmpestore tidsforskelle.
I Post Danmark Rundt sidste år mistede f.eks. storholdet Leopard Trek på kort tid alle sine klassementhåb, da den vestjyske sidevind fik feltet til at brække over i flere grupper.

Riis: Påpasselighed!

Team Saxo Banks holdejer, Bjarne Riis, kender om nogen den vestjyske sidevinds udfordringer, og han er kendt for minutiøst at forberede sine ryttere på de scenarier, de kan komme ud for. Og netop kørsel i sidevind er noget, holdet mestrer.
– Det handler om at sidde forrest i feltet og være påpasselig med at holde holdkaptajnen fremme for at undgå at blive fanget af uheld og styrt. Vinden er en ret afgørende faktor i Danmark, specielt ved kysterne. Hvis vinden er hård, kan feltet blive splittet i tre-fire store grupper. Derfor skal man kende vindforholdene og være velforberedt, siger Bjarne Riis.
For alle Giro d’Italia-hold er det et stort arbejde for sportsdirektørerne at beregne vindforhold og lægge en god plan for, hvornår på dagen vinden er stærkest, og hvordan vindretningen ændrer sig.

Unikt cykelstinet

Mens Holstebro Kommune ude ved vestkysten kan blive en anstrengt fornøjelse at stifte bekendtskab med for Giro d’Italia-feltet, ser det anderledes positivt ud, når ruten på vej tilbage til udgangspunktet fører rytterne igennem kommunen.
Her vil de blive mødt af alskens finurlige måder at markere verdens næststørste cykelbegivenhed på, og de vil køre igennem den kommune i landet, som har det bedste og mest veludviklede cykelstinet.
I 1980 blev byen for anden gang kåret som ”Årets By”, og begrundelsen var netop byens mange sikre skolecykelstier og dermed den fremsynede kommunale planlægning.

181 km cykelsti

Siden er udbygningen af cykeltrafiknettet fortsat i hele storkommunen, og der er mange nye tiltag undervejs. De har alle det fokus at gavne cyklisternes muligheder og forbedre den sunde måde at transportere sig på.
Holstebro Kommune har 181 km offentlig cykelsti. Derudover er der et hav af skovstier, stenmelsstier og andre ruter i skovene, hvor man kan cykle. I Vestre Plantage er der desuden afmærkede mountainbikeruter.
Da italienske sportsjournalister tidligere på året stiftede bekendtskab med det vestjyske område, var kommentarerne da også meget positive: ”Danmark byder på unikke muligheder for cykel-turister og en fantastisk mulighed for, at den italienske familie kan få en aktiv ferie”.

Alle pressemeddelelser om: