Holstebro kan bli en hard nøtt å knekke for Giro d’Italia-feltet

26. marts 2012

Til redaktionen

Holstebro, 26. marts 2012

Når Giro d’Italia kjører 2. etappe i Danmark, kommer de til Holstebro Kommune. Her vil feltet bli møtt av den tøffe sidevinden, som kan bli like avgjørende for rytterne som Alpe d’Huez ofte har vært i Tour de France.

Holstebro Kommune er en av de danske kommunene som har det beste sykkelstinettet – mer enn 181 km – og er derfor et opplagt besøk for sykkelentusiaster.
Les mer om Giro d’Italia i Holstebro Kommune på

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Helle S Andersen og Søren Palmelund/Tilsted Com.
Tekst og foto kan kun gjengis i redaksjonell sammenheng.

Ytterligere opplysninger kan fås ved kontakt til Holstebro Kommunes kommunikasjonsteam, leder Mette Mørk Andersen og journalist Karsten Peier, tlf. +45 9611 7517

Med vennlig hilsen
Mette Mørk Andersen
Holstebro Kommune

 

Holstebro kan bli en hard nøtt å knekke for Giro d’Italia-feltet

Vestavinden er uberegnelig i kommunen som har landets beste sykkelstinett.

Den strie danske vestavinden kan bli en svært ubehagelig overraskelse for de Giro d’Italia-rytterne som ikke har gjort hjemmeleksen sin ordentlig. Den uberegnelige vinden kan bli like avgjørende for rytterne som Alpe d’Huez ofte har vært i Tour de France.
Når Giro d’Italia-feltet kommer til den jyske vestkysten under 2. etappe og deretter kjører nordover gjennom bl.a. Holstebro Kommune, kan en sterk sidevind splitte feltet mange ganger og føre til kjempestore tidsforskjeller.
I Post Danmark Rundt i fjor år mistet f.eks. stor Leopard Trek på kort tid alle sine klassifiseringshåp, da den vestjyske sidevinden fikk feltet til å knekke i flere grupper.

Bjarne Riis: Påpasselighet!

Team Saxo Banks teameier, Bjarne Riis, kjenner bedre enn noen hvilke utfordringer den vestjyske sidevinden byr på, og han er kjent for å forberede rytterne sine grundig på de scenario de kan komme ut for. Og nettopp kjøring i sidevind er noe teamet mestrer.
– Det handler om at sitte forrest i feltet og være påpasselig med å holde teamkapteinen fremme for å unngå å bli fanget av uhell og fall. Vinden er en ganske avgjørende faktor i Danmark, spesielt ved kysten. Hvis vinden er hard, kan feltet bli splittet i tre-fire store grupper. Derfor bør man kjenne til vindforholdene og være godt forberedt, sier Bjarne Riis.
For alle Giro d’Italia-teamene er det en stor jobb for sportsdirektørene å beregne vindforholdene og legge en god plan for når på dagen vinden er sterkest, og hvordan vindretningen endrer seg.

Unikt sykkelstinett

Mens Holstebro Kommune ute ved vestkysten kan bli en anstrengende fornøyelse å stifte bekjentskap med for Giro d’Italia-feltet, ser det annerledes og positivt ut når ruten på vei tilbake til utgangspunktet fører rytterne gjennom kommunen.
Her vil de bli møtt av alskens finurlige måter å markere verdens nest største sykkelbegivenhet på, og de vil kjøre gjennom den kommunen i landet som har det beste og mest velutviklede sykkelstinettet.
I 1980 ble byen for andre gang kåret som ”Årets by”, og begrunnelsen var nettopp byens mange sikre skolesykkelstier og dermed den fremsynte kommunale planleggingen.

181 km sykkelstier

Siden har utbyggingen av sykkeltrafikknettet fortsatt i hele storkommunen og det er mange nye tiltak underveis. Alle med fokus på å gagne syklistenes muligheter og forbedre den sunne måten å transportere seg på.
Holstebro Kommune har 181 km offentlig sykkelsti. I tillegg er der et hav av skogstier, såkalte steinmelstier og andre ruter rundt i skogene der man kan sykle. I Vestre Plantage er det i tillegg avmerkede mountainbikeruter.
Da italienske sportsjournalistene tidligere på året stiftet bekjentskap med det vestjyske området, var kommentarene meget positive: ”Danmark byr på unike muligheter for sykkelturister og en fantastisk mulighet for at italienske familier kan få en aktiv ferie”.

Alle pressemeddelelser om: