70 år og stadig aktiv i erhvervslivet

21. marts 2012

Til redaktionen

Holstebro, 21. marts 2012

Vi fremsender navnestof for Buur Invest A/S. Bestyrelsesformand Johannes Poulsen fylder 70 år lørdag 14. april 2012. Det markeres ved en reception i Basecamp, Højbro Plads nr. 6 i København fredag den 20. april.

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng med Buur Invest A/S.

Yderligere informationer kan fås ved henvendelse til Buur Invest A/S , Johannes Poulsen mobil 2446 1649.
Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

70 år og stadig aktiv i erhvervslivet

 

Det er umuligt at sige navnet Johannes Poulsen uden også at nævne Vestas.
For det er netop Johannes Poulsens store fortjeneste, at Vestas efter en katastrofal nedtur på det amerikanske marked i slutningen af 1980erne rettede sig op og blev verdens største vindmøllekoncern.
Det er nu 10 år siden, han forlod sin stilling som koncerndirektør i Vestas efter 15 år på posten.

Lørdag den 14. april fylder Johannes Poulsen, der bor ved Ulfborg, 70 år, men det betyder ikke, at han er gået på pension. Slet ikke!
Han gør stadig sin indflydelse gældende som formand og bestyrelsesmedlem i en række selskaber. Han er i dag bestyrelsesformand for det familieejede investeringsselskab Buur Invest A/S, der investerer i små og mellemstore industrivirksomheder med potentiale for udvikling og vækst.

Siden Johannes Poulsen tog hul på sit aktive erhvervsliv med en uddannelse som Cand. Merc. i organisation- og virksomhedsledelse bag sig, har han været drevet af ønsket om at bidrage til udviklingen af dansk industri.
Han var først økonomichef og senere marketingchef hos O. G. Hoyer A/S, og et par år senere blev han administrerende direktør for CN-Børma Armatur A/S. Det førte i 1985 til stillingen som administrerende direktør for A/S Domino Møbler i Holstebro, som var én af landets største møbelfabrikker. I 1987 blev Johannes Poulsen administrerende direktør for Vestas Wind Systems A/S og var det indtil 2002.
I perioden frem til 2002 havde han kun to bestyrelsesposter, som ikke var direkte relateret til de virksomheder, hvori han var ansat: Bestyrelsesformand for de Statslige Investeringsfonde IFU, IØ og IFV (1997-2009) samt bestyrelsesmedlem i Eksport Kredit Fonden (1999-2008).

I anledning af Johannes Poulsens 70 års fødselsdag holder Buur Invest A/S reception i Basecamp, Højbro Plads nr. 6 i København fredag den 20. april.

Alle pressemeddelelser om: