Her får Afrikas unge hjælp til at skabe sig en fremtid

18. januar 2011

Til redaktionen

Holstebro, 29. januar 2011

Vi e-mailer pressestof for Kastrup A/S. Virksomheden støtter over en 10-årig periode skoleprojekter i Mali gennem BØRNEfonden. Vinduesfabrikant Carsten Kastrup udsender dagbog om sin sponsoraktivitet i Mali.
Kastrup A/S producerer vinduer og døre og har produktion flg. steder: Træ/alu-vinduer fremstilles i Lyby nord for Skive, trævinduer i Vildbjerg og plastvinduer i Holstebro.
Læs mere på www.kastrupvinduet.dk
Læs dagbogen på e-pages – http://www.e-pages.dk/tilsted/289/

Tekst af journalist Carsten Tolbøll.
Fotos ved Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng i forbindelse med Kastrup A/S.

Yderligere informationer kontakt Kastrup Vinduet, vinduesfabrikant Carsten Kastrup, tlf 3078 2254, e-mail ck@kastrupvinduet.dk.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Her får Afrikas unge hjælp
til at skabe sig en fremtid

Kastrup A/S i Holstebro leverer det gode eksempel, som lørdagens landsindsamling efterlyser. Udsender dagbog om sin sponsoraktivitet i Mali

”Det nye Afrika” er temaet for lørdagens Danmarks Indsamling. Årets største ulandsstøtte-arrangement kulminerer med fem timers fjernsynsshow i den bedste sendetid på DR1. Her vil seerne ind imellem underholdningsindslagene fra en stjerneparade af kunstnere få fortalt og vist, hvor vigtigt det er, at vi hjælper Afrikas unge til at få uddannelse og erhvervsmuligheder.

I Holstebro sidder en mand, der ved, hvordan man gør det. Carsten Kastrup, grundlægger og bestyrelsesformand i vinduesvirksomheden Kastrup A/S, har i flere år bygget skoler i Mali gennem Børnefonden. Kastrup A/S giver en halv million kr. hvert år, hvoraf 400.000 kr. direkte går til at bygge og indrette en ny erhvervsskole pr. år i det fattige vestafrikanske land.

– Det nytter ikke at forsøge at indføre højteknologi i et land, hvor man mange steder endnu ikke har fået lagt strøm ind. Der er langt mere perspektiv i at bygge en skole, hvor de unge kan uddanne sig til elektrikere og siden være med til at installere el-forsyning i landsbyerne. Ved at satse på håndværksuddannelser, som der er brug for her og nu, er man samtidig med til at sikre, at de unge bliver på stedet og får mod på at starte egne virksomheder. Hvis det koordineres med andre tiltag, er der gode chancer for at skabe reel udvikling i lokalsamfundet, siger Carsten Kastrup.

I december besøgte han for første gang Mali i selskab med Børnefonden og så de skoler, som virksomheden har finansieret plus et projekt, der skal stå færdigt senere i år. Carsten Kastrup har samlet sine iagttagelser fra turen i en dagbog, som udsendes på tryk og web både internt og eksternt.

– Jeg vil gerne give min erfaring videre. I Mali lyttede borgmestre, skoleledere og de unge opmærksomt, når jeg fortalte, hvordan jeg i sin tid selv grundlagde min virksomhed med en baggrund som tømrer. Der er brug for nogle rollemodeller, men med det gåpåmod og den lærelyst, som lyste ud af de unge afrikanere, jeg mødte, skal der ikke så meget til, for at det lykkes, siger Carsten Kastrup.

Kastrup A/S driver tre vindues-fabrikker ved Holstebro, i Lyby ved Skive og i Vildbjerg. I den kommende uge er der medarbejderudviklingssamtaler i virksomheden. Her vil de 150 ansatte få et eksemplar af dagbogen, så de kan få et nærmere indblik i, hvad deres arbejdsplads er med til at støtte og sætte i gang i Afrika.

– Vores sponsorvirksomhed i den tredje verden er ikke noget, vi hidtil har fortalt den bredere offentlighed om. Vi har koncentreret os om at udvikle og levere kvalitetsprodukter til byggesektoren. Men nu oplever jeg, at tidspunktet er inde til at videregive vores erfaringer, således at andre kan blive inspireret. Og selvfølgelig skal vores medarbejdere være de første, der bliver informeret, fastslår Carsten Kastrup.

Alle pressemeddelelser om: