Sig ikke hvornår du holder juleferie

8. december 2010

Til redaktionen

Holstebro, 8. december 2010

Vi e-mailer pressestof for Boligselskabet ”Sct. Jørgen” i Holstebro, som opfordrer til, at de unge studerende ikke skilter på facebook og twitter med, at de er på juleferie, og dermed giver indbrudstyvene ”arbejdsro”.

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Søren Palmelund/Tilsted Com.
Tekst og fotos findes på www.presseoversigt.dk
Tekst må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af Boligselskabet
”Sct. Jørgen”.

Yderligere informationer kontakt Boligselskabet ”Sct. Jørgen”, direktør Kurt Degnbol, mobil 4043 0950 og direkte 9610 5926.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Gør det svært for indbrudstyvene:

Sig ikke hvornår
du holder juleferie

 

Når man er ung studerende i en fremmed by, ser man frem til en hyggelig og afslappende juleferie i familiens skød. Og det er noget, indbrudstyvene glæder sig til, for så har de ”arbejdsro”!
Derfor er der ingen grund til, at de unge på f.eks. Facebook og Twitter ”reklamerer” med, at de er bortrejst i en periode. Selv folk med skumle bagtanker læser flittigt med på de sociale medier.
– Indbrudstyvene er gennem de seneste år blevet mere og mere aktive, når folk forlader deres boliger og er væk i længere tid. Især ungdomsboligerne har været udsatte her i Holstebro, siger ungdomsboligkonsulent Tinna Uhre fra Boligselskabet Sct. Jørgen.

Tryghed for lejerne

Typisk undersøger indbrudstyvene grundigt, hvor og hvornår folk er på ferie. Så kan de i ro og mag smadre vinduet og forsyne sig med f.eks. bærbare pc’ere, fladskærme, digitalkameraer, playstations, kontanter, smykker, spiritus, og hvad der ellers er let omsætteligt.
– For os er det altafgørende at skabe tryghed for lejerne. Derfor opfordrer vi alle til at mindske risikoen for indbrud og hærværk. Smadrede vinduer er hærværk, og da der ikke er forsikringsdækning for den slags udgifter, er det boligselskabets problem og altså en fælles udgift for lejerne, siger Tinna Uhre.

Gode råd

Midt- og Vestjyllands Politi har opfordret boligselskabet til at gøre lejerne opmærksomme på risikoen for indbrud, og lejerne kan med fordel følge nogle af politiets gode råd:
Tag så meget som muligt med hjem. Alternativt kan man trække gardinerne for eller gemme tingene, så de ikke kan ses udefra.
Snak med naboerne om at holde øje med boligerne. Hvis man er et par stykker, er det altid godt at kontakte mistænkelige personer og spørge, om man kan hjælpe dem. Det kan i mange tilfælde forhindre dem i deres forehavende.
Hvis der går enkeltpersoner eller grupper af unge rundt i området og interesserer sig for lejligheder, bør man straks kontakte politiet på 114. Hvis man observerer, at der lige nu er indbrud, så ring 112.
Det er en god idé at notere registreringsnummeret på mistænkelige køretøjer, farven på bilen, tidspunktet, og hvilke personer der er i bilerne. Hold øje med dem og kontakt politiet, hvis man tror, der skal ske noget kriminelt.

Alle pressemeddelelser om: