Pigekor møder Hans og Grethe

7. oktober 2010

Til redaktionen

Holstebro, 7. oktober 2010

Jeg tillader mig at sende en pressemeddelelse Operaen i Midten. Operakompagniet, der har hjemme i Ikast-Brande, Herning, Struer og Holstebro kommuner.
Til december har vi premiere på familieoperaen “Hans & Grethe”, men prøverne for både børn og voksne går i gang nu.

Læs mere om Operaen i Midten på www.operamidt.com

Tekst og foto ved Mads Würtz Gammelmark
Teksten er indsat herunder, men findes også, sammen med to billeder, på
www.presseoversigt.dk
Tekst og foto må kun benyttes i forbindelse med omtale af Operaen i Midten og MidtVest Pigekor.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til projektkoordinator Mads W. Gammelmark.

Med venlig hilsen
Mads Würtz Gammelmark
Projektkoordinator

Operaen i Midten
(det tidligere Musikdramatisk Teater)
Den Røde Plads 16
DK-7500 Holstebro
Telefon: +45 9611 7835
Mobil: 2065 7569
www.operamidt.com

 

Pigekor møder Hans og Grethe

MidtVest Pigekors Juniorkor skal både synge og spille teater, blandt andet som kagemænd, i Operaen i Midtens familieopera Hans & Grethe.

De voksne solister går på tirsdag i gang med prøverne på Operaen i Midtens familieopera “Hans & Grethe”. Samtidigt er pigerne i Juniorkoret under MidtVest Pigekorene på Den Jyske Sangskole allerede godt på vej ind i eventyrets fortryllede univers.
Pigerne har hørt den smukke sang, som de skal bidrage med, men de har også mødt instruktør Pernille Elimar, og så har de leget slanger og sat usynlige telte op.
Kormedlemmerne er vant til at synge og læse noder, men i operaen er der også brug for, at de kan spille skuespil. Pigerne skal blandt andet spille både nysgerrige børn og triste børn, der er forvandlet til kagemænd.
Derfor var instruktøren for nylig på besøg for at hilse på koret, og for at fortælle dem om operaen og om skuespillets univers. Pigerne blev udsat for en række dramaøvelser.
“Det er dejligt at møde kormedlemmerne der, hvor de er vant til at komme, og jeg er glad for at se, hvor meget liv, der er i pigerne. Det skal vi nok få en masse godt ud af,” siger Pernille Elimar.

Juniorkoret skal først lære musikken i korets sædvanlige base i Herning, men i november venter en masse øveaftener på scenen i Musikteatret Holstebro, hvor familieoperaen får premiere den 4. december.
Dorte Bille, der står i spidsen for pigekorene siger:
”Vi er stolte over at Juniorkoret skal være med i en professionel sammenhæng, og alle glæder sig til det musikalske samarbejde. Det er en blåstempling af vores korarbejde, og det bliver en oplevelse som sangerne vil huske resten af deres liv.”

Efter premieren skal hele den store forestilling på turné til Aalborg, Århus og Viborg, før sidste forestilling bliver spillet i korets hjemby Herning, lørdag den 11. december i Herning Kongrescenter.
Hans & Grethe er en familievenlig forestilling i Operaen i Midtens version, hvor der bliver talt og sunget på dansk. Den er skåret til, så den passer et moderne dansk publikum, og det er et stort apparat, der bliver sat i sving. Udover korets 25 medlemmer, er der også 17 balletdansere fra Det Kongelige Teaters balletskole i Holstebro med. Desuden spiller mere end 50 musikere fra Orkester MidtVest og seks voksne operasangere, udfylder solistrollerne i forestillingen.
Opsætningen af “Hans & Grethe” udnytter mulighederne i de store teaterhuse, så der venter publikum en flot og magisk oplevelse.

Alle pressemeddelelser om: