Vinduer uden kuldebro

9. september 2010

Til redaktionen

Holstebro, 9. september 2010

Vi e-mailer pressestof for Kastrup A/S. Som den første danske vinduesproducent introducerer de en ny type højisolerede kompositprofiler.
Kastrup A/S producerer vinduer og døre og har produktion flg. steder: Træ/alu-vinduer fremstilles i Lyby nord for Skive, trævinduer i Vildbjerg og plastvinduer i Holstebro.
Læs mere på www.kastrupvinduet.dk

Tekst af journalist Carsten Tolbøll.
Foto ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng i forbindelse med Kastrup A/S.

Yderligere informationer kontakt Kastrup Vinduet, direktør Lasse Kastrup,
tlf 3078 2201 eller e-mail lk@kastrupvinduet.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Vinduer uden kuldebro

Som den første danske vinduesproducent introducerer Kastrup en ny type højisolerende kompositprofiler. Et stort skridt på vejen mod det energiproducerende vindue

Vinduesrammer og –karme kan afhængigt af materialet danne kuldebroer, der får husejerens dyre, CO2-forbrugende varmekalorier til at vandre ud i det fri.

Det får nu den danske vinduesfabrikant Kastrup A/S til at udskifte sine alu-profiler i vindueskarmene med et nyt komposit-materiale. I samarbejde med sin tyske profilleverandør Rehau har Kastrup udviklet en ny type plastbelagt, fiberarmeret komposit med fremragende egenskaber.

– Dette blandingsprodukt isolerer langt bedre end aluminium og stålarmeret plast, som vi hidtil har benyttet som profilmaterialer. Vindueselementets U-værdi, som er et mål for varmetabet, nedsættes fra 1,08 til 0,84 ved tre-lags ruder. Samtidig er kompositmaterialet stabilt, uforgængeligt og vedligeholdelsesfrit. Vinduet bevarer sin tæthed og stabilitet ved åbninger og lukninger i mange år frem, forklarer produktionschef Claus Andersen, Kastrup A/S.

På fabrikken i Lyby ved Skive er Kastrup begyndt at producere træ/alu vinduer med de nye komposit-profiler. I løbet af efteråret udfases aluprofilerne, hvorimod der fortsat vil blive anvendt aluminium til vedligeholdelsesfri skalbeklædning af vinduets udvendige karm og ramme.

Kastrup indfører også komposit-profiler som en valgmulighed i sin produktion af plastvinduer, der foregår ved Holstebro. På grund af sin formstabilitet giver den nye komposit mulighed for at støbe flere kanaler med stillestående luft i profilet, og de er i høj grad med til at holde på varmen.

Kastrup er i gang med at automatisere produktionen med de nye kompositprofiler. Kunderne vil ikke komme til at mærke en prisforskel i forhold til det rene træ/alu-vindue. Med hensyn til udseende er der ingen forskel, så man kan sagtens supplere eksisterende vinduer med den nye type.

Derimod giver det nye kompositmateriale Kastrup et forspring i forhold til fremtidens krav til vinduers energiregnskab. I forbindelse med sidste års renoveringspulje stillede Erhvervs- og Byggestyrelsen for første gang krav til vinduers energitilskud. U-værdien vil blive afløst af en Eref-værdi, der er et mål for vinduets energimæssige ydeevne. Eller med andre ord: Mængden af den varmeenergi, som tilføres huset gennem solindfald minus den varme, der slipper ud af huset gennem vinduerne.

– I 2020 skal et nyt vindues Eref-værdi være 0, hvor den i dag er negativ. Vinduesproducenter vil ikke kunne opnå en så høj energiydeevne alene ved brug af træ og alu. Vores målsætning på sigt er at kunne levere vinduer, der tilfører mere energi, end de taber. Her står vi stærkt med det unikke kompositmateriale, siger produktionschef Claus Andersen.

Alle pressemeddelelser om: