Marie-Louises vestjyske drøm

31. maj 2010

Til redaktionen

Holstebro, 31. maj 2010

Vi e-mailer pressestof for Tilsted Com, som har bl.a. har udarbejdet nyt logo for Dansk Talentakademi.

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Martin Schubert/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i redaktionel sammenhæng i forbindelse med omtale af Tilsted Com eller Dansk Talentakademi.

Yderligere informationer kontakt Tilsted Com, Bent Tilsted, tlf. 9743 2300.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Marie-Louises vestjyske drøm

 

Hun kom, så – og sejrede!
Da mag. art. Marie-Louise Høeg i 2006 forlod Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og flyttede med familien til Vestjylland, var det hendes drøm at fortsætte sit arbejde med at hjælpe unge kunstneriske talenter og give dem chancen for at udvikle sig.
Og i dag er Marie-Louises drøm ved at blive opfyldt.
Som leder af Dansk Talentakademi – tidligere Nordvestjysk Talentcenter – i Holstebro har hun i tæt samarbejde med visionære politikere skabt et af Danmarks førende miljøer inden for kunstnerisk talentudvikling.
– Vi er det eneste sted i landet, der har fem talentuddannelser på MGK-niveau. Vi udvikler og forbereder talenter mellem ca. 15 og 25 år til optagelse på en videregående uddannelse inden for musik, dans, billedkunst, forfatterskab eller scenekunst, og det har gjort os til landets mekka, når vi snakker talentudvikling, siger hun.
– Holstebro anses for at være Danmarks flagskib inden for kunstnerisk talentudvikling, også af folk i København. Det hele handler jo om, at vi skal satse på de unge talenter og give dem mulighederne, for hvis vi ikke gør det, har vi måske ingen kunstnere om 20 år, siger Marie-Louise.
Tilsted Com samarbejder med Dansk Talentakademi og har bl.a. skabt det nye logo, som er blevet godkendt af en énstemmig bestyrelse, der består af repræsentanter fra Holstebro Musikskole, Balletskolen Holstebro, Holstebro Kunstmuseum, Odin Teatret, Musikteatret Holstebro, TV Midt/Vest og Holstebro Kommune.
Marie-Louise er både leder af og en dynamisk inspirator for Dansk Talentakademi. Hun er drevet af lysten til at samle og uddanne unge talenter, og derfor ser hun mulighederne i at skabe et Campus-område, der bl.a. skal huse AKT, Afdeling for Kunstnerisk Talentudvikling.
Holstebro Byråd har netop godkendt det unikke prospekt, og næste skridt er at søge midler til det omfattende byggeri.
– Tanken med Campus-området er at have en visionær, inspirerende, kreativ og tværfaglig ramme omkring unge under kunstnerisk uddannelse. En ramme, hvor de unge lever deres liv sammen i et enestående miljø, siger hun.

Alle pressemeddelelser om: