Finkultur skal være folkelig – nyt program fra Operaen i Midten

24. marts 2010

Til redaktionen

Holstebro, 24. marts 2010

TIL REDAKTIONEN

Ny profil: Opera for
alle aldersgrupper
fra Operaen i Midten

Sidste efterår skiftede Musikdramatisk Teater navn til Operaen i Midten, og nu følges der op med en helt ny profil. Operaen med hjemsted i Midt- og Vestjylland vil med sit nye program bogstaveligt talt skabe opera for alle aldersklasser – børnehavebørn, ældre børn, ungdommen og det klassiske publikum.

Som det fremgår af pressemeddelelsen nedenfor, øger Operaen i Midten også sin produktion – i 2010 skabes der fire forestillinger. Desuden har der allerede i år har været en fortsat turné med ”Farinelli – der er intet under bæltestedet”.

Oversigt over de fire forestillinger vedhæftet.

Operaen i Midten er en selvejende institution, der har egnsteaterstatus, og som støttes af Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer kommuner. Operaen i Midten er sat i verden for at producere og levere musikdramatik på et højt kunstnerisk niveau og på en nutidig måde i indhold og form.

Fotos fra Operaen i Midten kan downloades herfra.

Yderligere omtale af sæsonprogrammet og af Operaen i Midten.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 40 92 78 95
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 23 32 50 43

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Finkultur skal være folkelig – nyt program fra Operaen i Midten

Den midt- og vestjyske opera skaber hele fire nye forestillinger i 2010 med tilbud til alle aldersgrupper

Mange teatre siger i deres formålserklæringer, at de ønsker at nå et bredt publikum, men nu gennemfører Operaen i Midten projekt ”Opera for alle”! Operaen med udgangspunkt i Midt- og Vestjylland opsætter i 2010 fire forestillinger og sammenlagt dækker de publikum fra 1 til 84 år – og også de, der er lidt yngre eller ældre.
Hidtil har Operaen i Midten produceret én-to forestillinger om året, men i år øges kadencen for at nå alle aldersgrupper. Det begynder i maj i år med ”Tryllehatten” for førskolebørn – første trin i at formidle musik og historier.
Sæsonen slutter i december med eventyroperaen ”Hans og Grethe”, og det bliver en stor opsætning. Der er i alt 150 medvirkende. ”Hans og Grethe” skabes i samarbejde med Orkester MidtVest, Den jyske Sangskole og Den Kongelige Balletskole.
Det allermest nyskabende bliver en teaterkoncert for de unge i oktober i år, ”L.A. Jim”. Den tager udgangspunkt i Jim Morrisons liv som forsanger i The Doors. ”L.A. Jim” skabes på professionelle præmisser ligesom de andre forestillinger, men får også deltagelse af unge fra de forskellige linjer i Nordvestjysk Talentcenter.
De yngste skolebørn får også deres forestilling – ”Operakarrusellen”. Den fortæller i løbet af 50 minutter de store følelser, sunget og spillet af seks operasangere og en pianist.
Operachef Flemming Vistisen siger, at blandingen af musik og dramatik har budskab til alle generationer.
– Tit opfattes opera som finkulturelt, men med vores nye program gør vi det finkulturelle folkeligt og bringer sang- og scenekunsten ud til alle aldersgrupper, siger Flemming Vistisen.

Alle pressemeddelelser om: