De tager os med ind til Kongehusets nytår

21. december 2009

Til redaktionen

Holstebro, 21. december 2009

Vi e-mailer pressestof for Forlaget Tilsted ved Holstebro, som netop har udgivet bogen Kongehusets Nytår, hvor forfatter og fotograf fik lov til at komme bag kulisserne i forbindelse med nytårstaffel og -kure.

Anmeldereksemplar kan fås ved at sende mail til inge-lise@tilsted.com.

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og foto må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af Forlaget Tilsted og Tilsted Com.

Yderligere informationer kontakt Tilsted Com, Bent Tilsted, tlf. 9743 2300.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Forfatter og fotograf er de første bag kulisserne:

De tager os med ind til Kongehusets nytår

 

Den ene er ekspert i at grave historierne om den kongelige husholdning frem i lyset og berette om dem. Den anden er fotografisk specialist i at skildre begivenhederne og få selv de mindste detaljer med.
Det drejer sig om forfatteren, ph.d. Barbara Zalewski fra København, og fotograf Ole Mortensen fra kommunikationsbureauet Tilsted Com ved Holstebro. I samarbejde med Kongehuset har de lavet det 288 sider store bogværk ”Kongehusets nytår”, der skildrer nytårets betydning i Kongehuset.
Bogen indeholder foruden hele den historiske fortælling 413 billeder og illustrationer og følger udviklingen siden slutningen af 1800-tallet og frem til i dag. Desuden vises otte udvalgte menuer fra 1973, der var Regentparrets første nytårstaffel, og frem til 2009.

Overraskende viden

Barbara Zalewski har som motto at ”oplyse, fornøje og bevæge” – både når det gælder den store historie og det enkelte menneskes oplevelser. Hun har i de senere år forsket i Hofholdningen, den kongelige husholdning, i 16- og 1700-tallet. Det er første gang, den side af Kongehusets historie er undersøgt, og det har bragt ny og overraskende viden frem i lyset.
I årenes løb har Barbara Zalewski udgivet en række bøger. I 2007 skrev hun sammen med Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen den kulturhistoriske bog ”Helt Magnifique! Franske kokke ved Det Danske Hof” – med lige linier fra Frederik IIIs tid til nutidens kongelige tafler.

Nytår på slottet

Ole Mortensen er cheffotograf i Tilsted Com og indrømmer gerne, at det for ham er en livsstil at være fotograf. Derfor er han altid på jagt efter det sublime, og han synes, det er spændende, alsidigt og udfordrende at skabe de rigtige billeder hver gang, han står over for en opgave.
Når man har den indstilling til sit håndværk, skal man fagligt ”være fremme i skoene”. Eller som Ole Mortensen siger:
– Det kræver, at jeg konstant udvikler mig, for jeg bliver aldrig færdig med at finde nye fotografiske måder at udtrykke mig på. Man bliver kun bedre ved at teste sig selv hele tiden, hvad enten det drejer sig om dagligdagens mangeartede opgaver, faglige konkurrencer eller afprøve nye idéer i fritiden.
Ved årsskiftet 2008-2009 tilbragte han sine nytårsdage i de kongelige kulisser for at fotografere bl.a. menuer, kokkenes arbejde og de øvrige forberedelser til kongehusets nytårsaktiviteter.
”Kongehusets nytår” er udgivet af Forlaget Tilsted og trykt af trykkeriet V-Print i Holstebro.

Alle pressemeddelelser om: