Musikdramatisk Teater: Vi skal være parate til de internationale scener

14. oktober 2009

Til redaktionen

Holstebro, 14. oktober 2009

Vi e-mailer pressestof for Musikdramatisk Teater, som sammen med fire andre egnsteatre fra hele landet i fællesskab vil udvikle en strategi for den danske scenekunst, så den også bliver konkurrencedygtig uden for landets grænser.

Tekst af journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i redaktionel sammenhæng i forbindelse med Musikdramatisk Teater.

For yderligere oplysninger kontakt Musikdramatisk Teater, operachef Flemming Vistisen, tlf. 2332 5043.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Musikdramatisk Teater:
Vi skal være parate til de
internationale scener

 

Musikdramatisk Teater og fire andre egnsteatre fra hele landet vil i fællesskab udvikle en strategi for den danske scenekunst, så den også bliver konkurrencedygtig uden for landets grænser.
Kunststyrelsen synes så godt om idéen fra de fem egnsteatre, at den har bevilget 280.000 kr. til arbejdet med at gøre den danske scenekunst endnu mere attraktiv for det internationale teaterliv.
– Vi skal tilpasse scenekunsten den stigende globalisering for ikke at blive løbet over ende af udenlandske aktører. En international strategi kan også skaffe scenekunsten ekstra økonomiske midler, og ikke mindst kan den sikre den nødvendige kunstneriske udfordring og udvikling, siger operachef Flemming Vistisen fra Musikdramatisk Teater, der i løbet af kort tid skifter navn til Operaen i Midten.

Erfaringer med ARIA

Netop Musikdramatisk Teater har tidligere høstet internationale erfaringer gennem samarbejdet med den New York-baserede komponist Paul Schwarz om den pompøse musikforestilling ARIA. Og ved verdenspremieren i Holstebro deltog teaterproducenter fra Berlin, New York, Los Angeles, Tokyo og Mannheim.
Ud over Musikdramatisk Teater deltager også egnsteatrene Cantabile 2, Åben Dans, Carte Blanche og Mungo Park Allerød i projektet.
– De fleste danske teatre har ikke strategier for, hvordan de skal forholde sig til den internationale udfordring. Det er vanskeligt at håndtere internationale relationer, og det er sparsomt med viden. Derfor virker det uoverkommeligt for mange at tage fat på, hvordan de skal agere med europæisk og internationalt fokus, mener Flemming Vistisen.

Nye instrumenter

De fem egnsteatre vil bl.a. udvikle konkrete instrumenter til, hvordan scenekunsten i Danmark kan begå sig på den internationale arena.
Med en tydeligere international profil kan teatrene naturligt indgå i internationale satsninger, få flere forestillinger på turné, oftere indgå i internationale co-produktioner og få et større internationalt kunstnerisk perspektiv. Samtidigt er det vigtigt at udarbejde flere ansøgninger til europæiske og nordiske fonde.

Alle pressemeddelelser om: