Musikdramatisk Teater skifter navn til Operaen I Midten

1. oktober 2009

Til redaktionen

Holstebro, 1. oktober 2009

TIL REDAKTIONEN

Musikdramatisk Teater
bliver til
Operaen i Midten

Her torsdag aften den 1. oktober havde Musikdramatisk Teater premiere på sin nye forestilling ”Farinelli – der er intet under bæltestedet”, og det er også premieren på et nyt navn for teatret. Fremover hedder det Operaen I Midten, som det fremgår af pressemeddelelsen.

Operachef Flemming Vistisen afslørede det nye navn efter premiereforestillingen i 6kanten i Birk ved Herning.

Musikdramatisk Teater, har siden 2004 haft status som egnsteater med støtte fra de fire kommuner Struer, Holstebro, Herning og Ikast-Brande. Det er Musikdramatisk Teaters primære formål at skabe musikdramatik på et højt kunstnerisk og kvalitativt niveau. Herudover har teatret fokus på at videreudvikle opera som kunstart og gøre genren tidssvarende i en eksperimenterende form med afsæt i et klassisk indhold.

Foto fra ”Farinelli – der er intet under bæltestedet” vedlagt til fri afbenyttelse (Foto: Tilsted.com). Yderligere fotos kan downloades fra http://musikdrama.billedarkiv.com/files/folders/70/thumbnails/

”Farinelli – der er intet under bæltestedet”: http://www.musikdramatiskteater.dk/default.asp?id=91

”Farinelli – der er intet under bæltestedet” er på turné rundt i Danmark i første omgang frem til udgangen af november.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 40 92 78 95
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 23 32 50 43

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Musikdramatisk Teater skifter
navn til Operaen I Midten

Nyt navn med dobbelt betydning – geografisk og med understregning af central rolle

Efter 32 år som Musikdramatisk Teater skifter operakompagniet fra Midt- og Vestjylland nu navn. Fremover hedder det Operaen I Midten. Det vil stadig fungere med udgangspunkt i sin hidtidige base – kommunerne Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro.
Premieren på det nye navn finder sted sammen med Danmarkspremieren på en helt ny forestilling, ”Farinelli – der er intet under bæltestedet”. En nutidig udgave af Emil Reesens klassiske operette skal i de kommende uger vises i ikke færre end 30 byer over hele landet.
Navneskiftet sker blandt andet af geografiske grunde. Med Operaen I Midten signaleres det, at teatret har hjemsted i den midtjyske region.
Men operachef Flemming Vistisen peger også på, at det nye navn passer bedre sammen med den profil, teatret efterstræber.
– Vi ønsker at være centrale i udviklingen af dansk musikdramatik. Vi er den eneste turnerende danske opera med et regionalt udgangspunkt, siger Flemming Vistisen.
Operaen I Midten har en række internationale kontakter. Det nye navn kan bedre oversættes til engelsk end det gamle.
Musikdramatisk Teater blev grundlagt i 1977 som en videreudvikling af Studenteroperaen, stiftet af Hans Gammeltoft Hansen, Anne Fugl og Lennart Toft. Det har fra starten haft to formål, nemlig at udbrede kendskabet til musikdramatisk teater samt at være nyskabende inden for kunstarten. Musikdramatisk Teater har bidraget med en lang række Danmarkspremierer og førsteopførelser af danske operaer.
Siden 2004 har Musikdramatisk Teater haft status som egnsteater med støtte fra Struer, Holstebro, Herning og Ikast-Brande kommuner. Det er Musikdramatisk Teaters mål at skabe nutidig musikdramatik i en eksperimenterende form, men med afsæt i et klassisk indhold. Derved ønsker teatret at medvirke til en videreudvikling af kunstarten og gøre genren tidssvarende.

Alle pressemeddelelser om: