Farinelli træder ind i nutidens tv-show

25. september 2009

Til redaktionen

Holstebro, 25. september 2009

Farinelli træder ind
i nutidens tv-show

Danmarkspremiere på moderniseret udgave af gammel operette – med alle de musikalske hits bevaret

Det er Musikdramatisk Teater, der fra sin base i området Struer-Holstebro-Herning-Ikast-Brande sender ”Farinelli – der er intet under bæltestedet” på turné, og forestillingen kommer også til byer, der ellers sjældent har mulighed for at præsentere opera og operette.

Foto ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.

Se alle spillestederne i efteråret – flere følger til foråret: http://www.musikdramatiskteater.dk/default.asp?id=94

”Farinelli – der er intet under bæltestedet”: http://www.musikdramatiskteater.dk/default.asp?id=91

”Farinelli – der er intet under bæltestedet” har Danmarkspremiere torsdag den 1. oktober hos Herning Teater og turnerer derefter til udgangen af november.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos

Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 40 92 78 95
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 23 32 50 43

Venlige hilsner

journalist

Niels Stoktoft Overgaard

Tlf. 97 41 13 54

 

Farinelli træder ind
i nutidens tv-show

Danmarkspremiere på moderniseret udgave af gammel operette – med alle de musikalske hits bevaret

Der har aldrig været noget under bæltestedet hos den italienske kastratsanger Farinelli, og det tager Musikdramatisk Teater nu konsekvensen af. Teatret præsenterer en moderne udgave af en af de mest populære danske operetter. I den nye version bliver Farinelli gæst i et tv-show a la “Her er dit liv”, men han synger stadig alle de sange, som har gjort forestillingen elsket: “Sangen har vinger”, “Tak er kun et fattigt ord”, “Herren som skabte alt på jord” (“Livets glæder”) og mange flere.

Forestillingen har Danmarkspremiere i Herning på torsdag den 1. oktober og skal derefter turnere til mere end 30 byer i hele landet.

Poul Bundgaard fik sit gennembrud på tv i “Farinelli”, og nu tager en ny generation over. Operasangerne Jakob Næslund Madsen og Hans Dueholm har ombearbejdet den gamle forestilling, og de spiller og synger selv alle rollerne, akkompagneret af pianisten Allan Dahl Hansen.

Operetten rummer hit efter hit, og de er alle med i “Farinelli – der er intet under bæltestedet”. De synges på den autentiske måde og med den fulde tekst næsten alle steder. Jakob Næslund og Hans Dueholm viser respekt over for Emil Reesens og Mogens Dams operette, men de børster støvet af den og putter handlingen ind i et tv-studie med skærm på væggen og levende billeder ude fra verden.

“Farinelli – der er intet under bæltestedet” bliver en fornøjelig aften for publikum. Jakob Næslund Madsen og Hans Dueholm tager alvorligt, at handlingen i de gamle operetter og også mange operaer i virkeligheden er urkomisk – at mennesker synger deres dialog til hinanden.

De gamle operetter har i nogle år været trængt af musicalens succes, men de lever stadig i høj grad i Tyskland. “Farinelli” er en af de få rent danske, og Jakob Næslund Madsen og Hans Dueholm mener, at den har kvaliteter, som er værd at bevare. Mogens Dam skrev teksten i 1942 efter en historie af J.L. Heiberg – som igen byggede på et fransk lystspil.

Nu føres lystspillet om den italienske kastratsanger ind i et nyt årtusinde.

Alle pressemeddelelser om: