Borgernes tryghed er vigtigst

26. august 2009

Til redaktionen

Holstebro, 26. august 2009

Vi e-mailer pressestof for Nordvækstjylland, som består af Lemvig Kommune, Struer Kommune og Holstebro Kommune.

Se mere på www.livet-i-nordvest.dk

Tekst ved journalist Carsten Tolbøll

Foto Folketinget.dk

Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af livet-i-nordvest.dk.

Se alle pressemeddelelser Nordvækstjylland på http://presseoversigt.dk/vis.asp?medID=1095&kundeID=260

Yderligere informationer kontakt regionsrådsmedlem og borgmester Martin Merrild, tlf. 2127 6846

DF’s sundhedsordfører:

Borgernes tryghed er vigtigst

Liselott Blixt på vej til Thyholm for at høre befolkningens mening om afstand til akuthospitalet

– Jeg regner med at kunne tage noget hjem fra mødet. Det varer ikke længe, før vi skal have forhandlinger med regeringen om sygehusenes placering. Jeg vil have løst den knude, der er omkring det spørgsmål. Vi skal finde den bedst mulige løsning, og for mig at se vejer hensynet til borgernes tryghed tungest.

Sådan siger Liselott Blixt, sundhedspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti på Christiansborg. Hun sidder i en bil undervejs fra Herning til Holstebro. Klokken er 16.40 onsdag. Om tre timer deltager Liselott Blixt i et borgermøde i Midtpunktet i Thyholm, inviteret af sygehus-aktivisten Ester Jakobsen. Her vil Blixt blive bænket i et panel sammen med MF-kolleger fra S, SF og K, men det er hendes og hendes partis stillingstagen som regeringens støtteparti, der kan få afgørende betydning for, om der atter bliver akutfunktion på Holstebro Sygehus.

Og hvad den bliver, vil Liselott Blixt lade komme an på de argumenter, hun får at høre fra de formentlig utrygge borgere på aftenens møde.

– Jeg har gjort mig mange forskellige tanker. Vi skal finde en løsning, og jeg håber og forventer, at jeg har en mening med mig, når jeg kører herfra, som jeg kan præsentere for vores forhandler, Kristian Thulesen Dahl. Jeg vil vægte det sundhedsmæssige, så må han tage sig af det økonomiske, siger Liselott Blixt.

Du har nu set sygehuset i Herning, som regeringen tænker på at udvide. Hvad er dit indtryk?

– Man lægger mærke til, at det ligger midt inde i en by, og at der er megen trafik. Jeg har hørt, at der skal rives en del huse ned, hvis det skal udvides. Samtidig er der unægtelig langt fra Thyborøn til Herning. Vi skal finde en holdbar løsning, som gør folk trygge, fastslår Liselott Blixt, Dansk Folkeparti.

Alle pressemeddelelser om: