Frygter en økonomisk lussing til Vestjylland!

15. juli 2009

Til redaktionen

Holstebro, 15. juli 2009

Vi e-mailer pressestof for Nordvækstjylland, som består af Lemvig Kommune, Struer Kommune og Holstebro Kommune.

Struer-borgmester er bange for, at et ambitiøst hospitalsprojekt i Skejby kan give en yderligere skævvridning af sygehusstandarden i Region Midtjylland.

Se mere på www.livet-i-nordvest.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.

Fotos ved fotograf Søren Palmelund/Tilsted Com.

Tekst og foto findes på

Velkommen til presseoversigt! 

Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af livet-i-nordvest.dk.

Se alle pressemeddelelser Nordvækstjylland på http://www.presseoversigt.dk/vis.asp?kundeid=260

Yderligere informationer kontakt regionsrådsmedlem og borgmester Martin Merrild, tlf. 2127 6846.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted

Inge-Lise Dinesen

 

Frygter en økonomisk
lussing til Vestjylland!

Struer-borgmester er bange for, at et ambitiøst hospitalsprojekt i Skejby kan give en yderligere skævvridning af sygehusstandarden i Region Midtjylland.

Region Midtjylland risikerer at dræne sit anlægsbudget for de næste mange år, hvis regionen selv skal skaffe milliarder til en ambitiøs udbygning af Århus Universitetshospital i Skejby. Det kan i værste fald betyde en gevaldig økonomisk lussing til den fremtidige sygehusstandard i Vestjylland!

Det frygter regionsrådsmedlem og Struer-borgmester Martin Merrild (V). Han er bange for, at der vil ske en yderligere skævvridning af regionen, og at Vestjylland endnu en gang bliver taber på sygehusområdet.

Derfor advarer han regionen imod at projektere for mere end de 6,3 mia. kr., regeringen har givet tilsagn om.

– Det er vigtigt at komme i gang med Skejby-projektet hurtigst muligt og få tømt de to gamle sygehuse i Århus. Men hvis prisen bliver, at der ikke vil være penge nok til den vestlige del af regionen, bliver det svært at fastholde vores opbakning, fastslår Martin Merrild, der også er én af frontfigurerne i kampagnen Livet-i-nordvest.

– Regionen arbejder i øjeblikket med projekter, der økonomisk ligger langt over det, regeringen har stillet i udsigt. Det gør mig bekymret, og derfor skal regionen enten have tilsagn om flere penge eller have en bedre sammenhæng i projekterne, siger han.

Afpasse budgettet

Sundhedsdirektør i Region Midtjylland, Leif Vestergaard Pedersen, bekræfter, at man arbejder med et projekt, der vil koste ca. 9,3 mia. kr. Det betyder, at regionen selv skal udrede ca. tre mia. kr. Hvis regionen yderligere vil indbygge f.eks. den nyeste teknologi og CO2-neutralitet, vil projektet koste ca. 12 mia. kr.

– Det skal regionsrådet træffe en beslutning om til efteråret, men generelt er jeg ikke i tvivl om, at der bliver penge til den vestlige del af regionen, lyder det beroligende fra sundhedsdirektøren.

– Regionsrådet vil have et regionshospital i vest, og det må man afpasse det samlede budget efter. Det kan ske ved at udvide tidshorisonten og lade udbygningen i Skejby foregå langsommere. Lidt på samme måde som at bygge et hus og først lave en tilbygning, når pengene er til det, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Alle pressemeddelelser om: