Livet i Nordvest skal også være trygt!

19. juni 2009

Til redaktionen

Holstebro, 19. juni 2009

Vi e-mailer pressestof for Nordvækstjylland, som består af Lemvig Kommune, Struer Kommune og Holstebro Kommune.
Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen og Venstres medlem af sundhedsudvalget Preben Rudiengaard har udsendt nedestående brev.

Se mere på www.livet-i-nordvest.dk

Fotos ved fotograf Benny Vejlby og folketinget.
Tekst og foto findes på www.presseoversigt.dk
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af livet-i-nordvest.dk.
Se alle pressemeddelelser Nordvækstjylland på http://www.presseoversigt.dk/vis.asp?kundeid=260

Yderligere informationer kontakt Venstre sundhedsordfører Birgitte Josefsen, tlf. 3337 4559 eller Venstres medlem af sundhedsudvalget Preben Rudiengaard,
tlf. 3337 4537

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Livet i Nordvest skal også være trygt!

 

Danmark har brug for en sygehusstruktur. Derom hersker ingen tvivl. Og regeringen er på rette kurs når den samler de dygtige hoveder og hænder færre steder, hvor de bedre kan udnytte deres færdigheder til at redde liv og førlighed hos de, der har brug for behandling. Formålet med den nye sygehusstruktur er således at skabe mere kvalitet i behandlingen, og dermed mere tryghed for danskerne, fordi de er i sikre hænder.

Netop trygheden er dog ikke til stede alle steder i landet. Afstanden til behandlingen kan føles for lang. Borgerne i særligt Lemvig, Struer og Holstebro kommuner er oprørte og utrygge over de sygehusløsninger, der har været på bordet indtil nu. Derfor er det værd at tænke i nye løsninger.
Vi mener, løsningen ligger lige for: Region Midtjylland bør satse på en løsningsmodel, hvor Holstebro sygehus omdannes til en såkaldt modificeret akutfunktion. Da der her er et meget stort opland med et meget stort befolkningsunderlag sammenlignet med andre steder. Modellen fastholder en mindre akutfunktion, som skal varetages i et formaliseret samarbejde med f.eks. Herning Sygehus.
Modellen er godkendt af regeringens ekspertpanel under ledelse af Erik Juhl i forhold til både Bornholm, Nykøbing Falster og Thisted, hvorfor det samme må kunne opnås omkring Holstebro.

Med en modificeret akutfunktion i Holstebro kan trygheden indfinde sig igen i Nordvestjylland.

Alle pressemeddelelser om: