Så kom ministeren endelig til Holstebro

17. juni 2009

Til redaktionen

Holstebro, 17. juni 2009

Vi e-mailer pressestof for Nordvækstjylland, som består af Lemvig Kommune, Struer Kommune og Holstebro Kommune.
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen besøgte i dag Regionshospitalet i Holstebro, inden han tog videre til borgermøde i Lemvig.

Se mere på www.livet-i-nordvest.dk

Tekst ved journalist Carsten Tolbøll.
Fotos ved fotograf Søren Palmelund/Tilsted Com.
Tekst og foto findes på www.presseoversigt.dk
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af livet-i-nordvest.dk.
Se alle pressemeddelelser Nordvækstjylland på http://www.presseoversigt.dk/vis.asp?kundeid=260

Yderligere informationer kontakt borgmester Arne Lægaard, tlf. 9611 7500.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Så kom ministeren endelig til Holstebro

 

Han kom og så – og kørte videre mod nordvest.
Sundhedsminister Jakob Axel Nielsens ministerbil svingede ind foran administrationen på Regionshospitalet Holstebro onsdag kl. 16.58. Her stod Holstebros borgmester Arne Lægaard og viceborgmester John Thorsø klar til at vise ministeren byens sygehus og dets udbygningsmuligheder.
Det var de imidlertid ikke ene om, og på mødet og den efterfølgende lynrundtur var Jakob Axel Nielsen tæt markeret af ledelsen for Hospitalsenheden Vest, der var fulgt med fra Herning, og ledende repræsentanter for Region Midtjylland i Viborg.
Formålet med besøget var oprindeligt, at kommunerne Struer, Lemvig og Holstebro ønskede at vise ministeren, at der findes et fordelagtigt alternativ til hospitalsprojekterne i Gødstrup og Herning. Efter at regionen gik ind og overtog værtsskabet for besøget, måtte region og sundhedsledelse pludselig forholde sig til det scenarium, der hedder udbygning af Holstebro-sygehuset til det kommende vestjyske storsygehus med akutmodtagelse.
– Hvis Holstebro skal være den samlede enhed, skal der ske en udbygning ud til det overordnede vejnet. Så skal der væltes 50.000 kvm. sygehus og fjernes 30-40-50 boliger, sagde teknisk chef Thorkild Vandborg til ministeren.
Han blev imødegået af borgmester Arne Lægaard, som gjorde opmærksom på, at kommunens udbygningsplan for sygehuset ikke indebærer rydning af den smukke Lægårdvej. Derimod kan der bygges nyt i en grøn kile ud mod Ringvejen, uden at der skal fjernes mange huse.
Herved vil akutmodtagelsen naturligvis blive flyttet ud mod tilkørselsvejen, fastslog borgmesteren.
Og så gik det over stok og sten rundt på sygehuset med cheflæge Per Østergaard Jensen som rundviser. Ministeren virkede dog ikke stakåndet bagefter:
– Det vil ikke være sagligt af mig at favorisere det ene sygehus frem for det andet på grund af en grøn kile. Men jeg er selvfølgelig glad for at have set, hvordan tingene ser ud. Jeg har en god fotografisk hukommelse, og fra Holstebro vil jeg kunne huske, at de har en øjenafdeling, som overraskede mig positivt, sagde Jakob Axel Nielsen.
Hvad siger du til, at der har været lokal strid om dit besøg, som oprindeligt udsprang af en invitation fra de tre byråd?
– Jeg har jo ikke været en del af den polemik. Jeg er herude, fordi jeg skal deltage i et borgermøde, og da jeg fik en invitation fra mit parti til at se sygehuset, sagde jeg ja. Jeg er ligeglad med, hvem værten er, bare jeg får mulighed for at se nogle sygehuse, sagde Jakob Axel Nielsen inden en bid brød og aftenens borgermøde i Lemvig.

Alle pressemeddelelser om: