Danske fotografer bliver endnu bedre og skarpere

6. maj 2009

Til redaktionen

Holstebro, 6. maj 2009

Vi e-mailer pressestof for photo.dk – photodk/Dansk Fotografisk Forening, som netop har afholdt deres første bedømmelse efter deres nye kvalificeringssystem.
Se mere på www.photodk.com/presse

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved de enkelte fotografer samt fotograf Knud E. Jensen.
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af photo.dk – Dansk Fotografisk Forening.

Yderligere informationer kontakt photo.dk/Dansk Fotografisk Forening, formand Knud E. Jensen, tlf. 2147 4810.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Danske fotografer bliver endnu bedre og skarpere

Gennem efteruddannelse og et nyt kvalificeringssystem har fotograferne fået mulighed for at udvikle sig og arbejde målrettet med fagets discipliner.

Professionelle danske fotografer har høj international klasse.
Derfor har photo-dk – Dansk Fotografisk Forening (DFF) gennem de seneste år arbejdet på en fornyelsesproces med det formål at gøre dem endnu bedre og skarpere i fagets mange facetter. Det har bl.a. involveret efteruddannelse og senest etablering af et egentligt kvalificeringssystem for fotografer.
Som den foreløbige kulmination på det meget intensive arbejde, der er udført af fotografer over hele landet, har DFF netop afviklet Danmarks første bedømmelse af værker, hvor hver fotograf præsenterede et panel med 20 billeder.

Rivende udvikling

– For et års tid siden indførte vi et formelt kvalificeringssystem, som det vi kender fra udlandet. Idéen er at give danske fotografer mulighed for at opkvalificere sig. I samarbejde med den internationalt anerkendte fotograf Martin Grahame-Dunn har vi i 2008 og 2009 afviklet en række kurser med særligt henblik på, at fotograferne kan opnå kvalifikation, fortæller DFF-formand Knud E. Jensen.
Kvalificeringssystemet består af tre niveauer: master ( photo-dk), qualified master ( photo-dk) og supreme qualified master ( photo-dk). Fotograferne er via en pre-screening blevet indplaceret på forskellige hold med det formål at sikre en målrettet og dedikeret tilrettelæggelse af et udviklingsprogram med udgangspunkt i den enkelte fotografs aktuelle standpunkt.
DFF er verdens ældste fotografiske forening. Branchen er i rivende udvikling og har derfor et udtalt behov for løbende efteruddannelse.
– Med rimelighed kan vi tale om et fag, der kræver livslang læring. Vi har iværksat en lang række initiativer, der skal bringe den gamle hæderkronede forening i takt med tiden. Det er en nødvendighed for at skabe den platform, der skal være samlingspunktet for alle professionelle fotografer i Danmark, siger Knud E. Jensen.

Stolthed og sammenhold

Ved DFF´s første bedømmelse af fotografernes aktuelle niveau i det nye kvalificeringssystem sørgede et stærkt besat internationalt dommerpanel bestående af Juli-Ann Cialone (USA), Trevor og Faye Yerbury (Skotland) under ledelse af Martin Grahame-Dunn (England) som overdommer for, at luften i København sitrede af elektricitet, forventning og spænding.
– Jeg har aldrig tidligere oplevet en lignende stemning blandt mine kolleger. Den bestod af stolthed over det præsterede arbejde blandet med forventningens nervøsitet over den forestående bedømmelse, og samtidig var der et enestående sammenhold blandt de deltagende fotografer, fortæller Knud E. Jensen.
Forløsningen var da også fuldstændig ved dagens afslutning, hvor foreningen kunne præsentere ikke mindre end 4 kandidater i hver kategori.

Kvalifikationsliste

Følgende medlemmer af photo-dk modtog den allerhøjeste kvalifikation:

SQM (Supreme Qualitfied Master)

Brandt, Jørgen, København. Tema: Fine Art
Grøn, Michael, Århus. Tema: Portræt
Mortensen, Ole, Holstebro: Tema: Bryllup
Ploug, Kennet, Aalborg. Tema: Illustration

QM (Qualified Master) blev tildelt:

Andersen, Helle S., Fredericia. Tema: Hollywood portræt
Bjørndal, Anette Damgaard, Lyngby/Bagsværd. Tema: Street Wice
Lyck, Mette, Frederiksberg. Tema: Portræt
Westersø, Ib, Årup (Fyn). Tema: Fine Art Nude

M (Master) blev tildelt:

Essendrop, Jens, Dianalund. Tema: Nude Portræt
Grønborg, Lærke, Århus. Tema: Body Art
Juul, Thomas, Silkeborg. Tema: Wedding
Juul, Thomas, Silkeborg. Tema: Portræt

På www.presseoversigt.dk kan alle fotos downloades. De findes i ovenstående orden.

Alle pressemeddelelser om: