Ærespris indstiftes

27. april 2009

Til redaktionen

Holstebro, 27. april 2009

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere.
Fhv. formand for Unge Forskere Danmark og professor, Thor A. Bak, fylder i morgen 80 år og har bedt alle gratulanter om at betænke Unge Forskere med et bidrag.
Unge Forskere vil bruge det indkomne beløb til at indstifte “Thor A. Baks ærespræmie” og uddele det som rejselegat med naturvidenskabeligt indhold i forbindelse med finalerne i de landsdækkende konkurrencer.
Læs mere på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Tekst må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af Unge Forskere.

Yderligere informationer kontakt Unge Forskere, sekretariatsleder Ryan Holm,
tlf. 9742 5206.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Ærespris indstiftes

 

Normalt er det fødselaren, der får gaver.
Men når man er professor og tidligere formand for Unge Forskere – Danmark, skænker man gavmildt sine gaver til landets unge naturvidenskabelige forskertalenter.
Fødselaren er Thor A. Bak, Hellerup, som tirsdag den 28. april fylder 80 år. Han har bedt alle gratulanter om, at de i stedet for at medbringe gaver betænker Unge Forskere med et bidrag. Det er for ham den eneste rigtige måde at fejre den runde dag på.
Unge Forskere vil bruge det indkomne beløb til at indstifte “Thor A. Baks ærespræmie” og uddele det som rejselegat med naturvidenskabeligt indhold i forbindelse med finalerne i de landsdækkende konkurrencer.
Siden Ungdomslaboratoriets start i barakken i Universitetsparken har Thor A. Baks hjerte banket for at formidle interessen for naturvidenskabelig forskning til unge mennesker. Og at den inspiration har virket, dokumenteres af de mange fornemme resultater, som unge danske forskere har opnået internationalt i de seneste år.
Fødselaren har levet et liv i videnskabens tjeneste, og ud over de rent videnskabelige opgaver har han også fungeret som universitetsrektor og formand for Dansk Flygtningehjælp.
Thor A. Bak, der i 1989 modtog H.C. Ørsted Medaljen i guld som påskønnelse for hans store indsats til gavn for kemien i Danmark, er blevet fremhævet for at kunne kombinere det lærde og det venlige.
Thor A. Baks 80 års fødselsdag markeres med en reception tirsdag den 28. april kl.12-14 på Carlsberg Akademi i Pompeji Salen.

Alle pressemeddelelser om: