Dansk og amerikansk musicalnavn mødes i koncert på Knudsens

3. april 2009

Til redaktionen

Holstebro, 3. april 2009

Koncert med
amerikansk musik
dengang og nu

Den danske sopran Susanne Elmark og den amerikanske komponist Paul Schwartz er i gang med et spændende samarbejde, der allerede har ført til en cd med titel ”Glimpses of Sappho”. Nu kan de opleves live på Knudsens i Holstebro, hvor de giver numre fra det nye album og samtidig tilbageglimt til storhedstiden for amerikansk musical.

Susanne Elmark og Paul Schwartz mødtes ved verdenspremieren på Musikdramatisk Teaters opsætning ”Aria” i 2006. Den amerikanske komponist, der i sin barndom færdedes blandt de store komponister som Gershwin, er så betaget af hendes stemme, at han har komponeret ”Glimpses of Sappho” til hende, som det fremgår af pressemeddelelsen. Bag koncerten står Musikdramatisk Teater.

Musikdramatisk Teater er en egnsteateropera, der med udgangspunkt i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner producerer forestillinger på et højt kunstnerisk og professionelt niveau. Musikdramatisk Teaters mål er at skabe nutidig musikdramatik i en eksperimenterende form, men med afsæt i et klassisk indhold. Derved ønsker Musikdramatisk Teater at medvirke til en videreudvikling af kunstarten og gøre genren tidssvarende.

Susanne Elmarks cv: http://www.crescendi.org/profile.php?mod=profile&artist=118
Paul Schwartz: www.paulschwartz.com

Billeder af kunstnerne vedlagt til fri afbenyttelse.

”Amerikansk musik dengang og nu” præsenteres på Knudsens i Holstebro tirsdag den 21. april kl. 19.30 og i Bakkehuset i Ikast onsdag 22. april.

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Pernille Elimar, tlf. 96 11 78 35, mobil: 40 92 78 95
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 23 32 50 43

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Dansk og amerikansk musicalnavn mødes i koncert på Knudsens

Susanne Elmark synger ledsaget af Paul Schwartz, der i sin barndom mødte Gershwin, Cole Porter og de andre store Broadway-komponister

Sangeren Susanne Elmark havde hovedrollen som Christine i den første danske opsætning af ”The Phantom of the Opera”, og den amerikanske komponist Paul Schwartz dirigerede den originale opsætning af musicalen i New York. Nu mødes de to i koncerter på Knudsens i Holstebro den 21. april og i Bakkehuset i Ikast den 22. april. Susanne Elmark og Paul Schwartz præsenterer ”Amerikansk musik dengang og nu”.
Koncerterne i Holstebro og Ikast bliver en enestående lejlighed til at komme tæt på Broadway og de store komponister. Paul Schwartz er søn af komponisten Arthur Schwartz, der blandt andet skabte ”Dancing in the dark”. Familien Schwartz var gode venner med blandt andre George Gershwin, Cole Porter, Jerome Kern og Stephen Sondheim, og Paul mødte dem som barn. Ved koncerterne i Holstebro 21. april og i Ikast den 22. april fortæller han om sine oplevelser med de store navne, og sammen med Susanne Elmark præsenterer han nogle af de skønneste numre fra Broadways ”Gyldne æra”.
Susanne Elmark debuterede i ”Flagermusen” på Det Ny Teater i København og har siden haft en række roller i musicals, operetter og opera. Hun har optrådt mange steder i verden, blandt andet på de store scener i Berlin, München og Tokyo. For nylig modtog Susanne Elmark publikumsprisen på Malmøs opera og musikteater som den mest populære optrædende.
Paul Schwartz og Susanne Elmark mødte hinanden i 2006, under Musikdramatisk Teaters verdenspremiere på Paul Schwartz’ værk ”ARIA”. Her sang Susanne Elmark hovedrollen, og det har siden ført til at stærkt musikalsk samarbejde. Paul Schwartz har komponeret albummet ”Glimpses of Sappho” til netop Susanne Elmark. Den leverer de også numre fra ved koncerterne i Holstebro og Ikast.
I forsommeren i år tager Susanne Elmark og Paul Schwartz på turné i USA. Her er han et meget stort navn. Forinden er det lykkedes Musikdramatisk Teater at få Paul Schwartz og Susanne Elmark til at give enkelte koncerter i Danmark.

Alle pressemeddelelser om: