Dansk urpremiere kobles med Leonard Bernstein

10. marts 2009

Til redaktionen

Holstebro, 10. marts 2009

To familier i to historier –
en ny dobbelt opera

En helt ny dansk forestilling og en international klassiker. Musikdramatisk Teater giver publikum en dobbelt oplevelse, når der på torsdag den 12. marts er premiere på ”De Syv Dyders Hus” og ”Drømmen om Tahiti”. To kortere opsætninger, der på scenen bindes sammen på en usædvanlig måde.

Ina-Miriam Rosenbaum instruerer, Jason Nelson fra Dansk Danseteater koreograferer, Signe Krogh skaber scenografi/vidoprojektion, Ulrik Gad lysdesign, og blandt andre Per Høyer og Isabel Piganiol synger. Flere fakta i pressemeddelelsen.

Musikdramatisk Teater er en egnsteateropera, der med udgangspunkt i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner producerer forestillinger på et højt kunstnerisk og professionelt niveau. Musikdramatisk Teaters mål er at skabe nutidig musikdramatik i en eksperimenterende form, men med afsæt i et klassisk indhold. Derved ønsker Musikdramatisk Teater at medvirke til en videreudvikling af kunstarten og gøre genren tidssvarende.

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk

Billeder fra fotoprøve vedlagt til fri afbenyttelse. Foto: Tilsted Com. Yderligere fotos fra Musikdramatisk Teater kan downloades på http://www.billedarkivet.com/k-musikdrama/

”De Syv Dyders Hus” og ”Drømmen om Tahiti” præsenteres sådan: Torsdag og fredag den 12. og 13. marts på Knudsens i Holstebro, begge aftener kl. 19.30
Søndag den 15. marts kl. 20.00 i Aalborg Kongres- og Kulturcenter som en del af den nordjyske operafestival
Mandag den 23. marts kl. 20.00 på Fermaten i Herning (arrangeret af Herning Teater)
Fredag den 27. marts kl. 19.30 i Musikhuset i Århus

Yderligere oplysninger kan indhentes hos Operachef Flemming Vistisen, tlf. 23 32 50 43

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Dansk urpremiere kobles
med Leonard Bernstein

Menneskenære og evigt aktuelle historier om familie og ægteskab præsenteres på helt nye måder af Musikdramatisk Teater i Holstebro, Aalborg, Herning og Århus

På scener rundt om i verden spilles Leonard Bernsteins én-akter ”Drømmen om Tahiti” tit sammen med Bertolt Brechts og Kurt Weills sangballet ”De Syv Dødssynder”, men nu giver Musikdramatisk Teater kombinationen et twist. På torsdag den 12. marts er der premiere på en ny opsætning af ”Drømmen om Tahiti” sammen med urpremieren på en helt ny dansk forestilling om dødssyndernes modsætning – ”De Syv Dyders Hus”. Torben Kjær og Hans Kragh-Jacobsen har skrevet musik og handling. ”De Syv Dyders Hus” og ”Drømmen om Tahiti” begynder på Knudsens i Holstebro både torsdag den 12. og fredag den 13. marts og fortsætter derefter til Aalborg Kongres- og Kulturcenter søndag den 15. marts, Fermaten i Herning mandag den 23. marts og Musikhuset i Århus fredag den 27. marts.
De to forestillinger iscenesættes af Ina-Miriam Rosenbaum, der tidligere har opsat ”Den Stundesløse” af Bent Lorentzen for Musikdramatisk Teater. Hun inddrager elementer fra både musical og dans og assisteres af koreograf Jason Nelson fra Dansk Danseteater.
Ina-Miriam Rosenbaum kalder de to historier for menneskenære og tekstnære. De handler om evigt aktuelle emner i en familie og i et ægteskab – hvordan skabes et ægte indhold i tilværelsen og varme i de menneskelige relationer.
Forestillingerne præsenteres i en dekoration, der blander film, projektion, lys og billeder. Den skabes af scenograf Signe Krogh og lysdesigner Ulrik Gad. De behøver ikke at tænke på, hvor tekstmaskinen skal hænge – både ”De Syv Dyders Hus” og ”Drømmen om Tahiti” synges på dansk.
Flemming Vistisen dirigerer et fem-mands orkester. De medvirkende er Isabel Piganiol, Jens Søndergaard, Anne Suppli, Per Høyer, Thomas Philbert Præstegaard og Thomas Chaanhing.

Alle pressemeddelelser om: