Film-skuespiller med i ny dobbelt-opera

6. marts 2009

Til redaktionen

Holstebro, 6. marts 2009

Opera blandes med
dans og musical

Opera skal videreudvikles og gøres tidssvarende. Det mål prøver Musikdramatisk Teater at nå gennem eksperimenterende former, i den kommende dobbelt-opera blandt andet ved at indblande dans og musicalelementer, så rytmisk og klassisk musik møder hinanden.

Som det fremgår af pressemeddelelsen, er de medvirkende også en blanding: Sangere, dansere, skuespillere – alle sammen på højt niveau på deres felt. Prøverne foregår stadig i København, men flytter på mandag den 2. marts til Holstebro.

Musikdramatisk Teater er en egnsteateropera, der med udgangspunkt i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner producerer forestillinger på et højt kunstnerisk og professionelt niveau. Musikdramatisk Teaters mål er at skabe nutidig musikdramatik i en eksperimenterende form, men med afsæt i et klassisk indhold.

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk

Fotos af alle de medvirkende vedlagt til fri afbenyttelse. Derudover kan billeder fra Musikdramatisk Teaters forestillinger hentes på http://www.billedarkivet.com/k-musikdrama/

”Drømmen om Tahiti” og ”De Syv Dyders Hus” præsenteres sådan:
Torsdag og fredag den 12. og 13. marts på Knudsens i Holstebro, begge aftener kl. 19.30
Søndag den 15. marts kl. 20.00 i Aalborg Kongres- og Kulturcenter som en del af den nordjyske operafestival
Mandag den 23. marts kl. 20.00 på Fermaten i Herning (arrangeret af Herning Teater)
Fredag den 27. marts kl. 19.30 i Musikhuset i Århus

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 23 32 50 43

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Film-skuespiller med i ny dobbelt-opera

Musikdramatisk Teater blander et usædvanligt hold af medvirkende for at give publikum i Holstebro, Aalborg, Herning og Århus en synlig og iørefaldende oplevelse

Skuespilleren og danseren Thomas Chaanhing medvirkede i 2007 i Ole Bornedals biografsucces ”Kærlighed på film” og har haft en række andre roller på film og tv, men nu skal han prøve noget helt nyt. Thomas Chaanhing deltager i Musikdramatisk Teaters opsætning af to kortere operaforestillinger – ”Drømmen om Tahiti” og ”De Syv Dyders Hus”. De vises torsdag-fredag den 12.-13. marts på Knudsens i Holstebro, søndag den 15. marts i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, mandag den 23. marts på Fermaten i Herning og fredag den 27. marts i Musikhuset i Århus.
De to forestillinger får sangsolister i hovedrollerne, men Musikdramatisk Teater tilsætter elementer fra både musical og dans. Her kommer Thomas Chaanhing ind på scenen. Han har blandet andet danset og sunget i ”West Side Story” og ”Jesus Christ Superstar” på Østre Gasværk Teater. Musicalen ”Miss Saigon” er nærmest hans speciale – den har han spillet på operaerne i både Malmø og Göteborg og på Aarhus og Odense Teater.
En af landets mest travle sangsolister synger hovedroller i de to operaer i Holstebro, Aalborg, Herning og Århus. Det er Jens Søndergaard, der kommer fra ”Carmen” på Den Fynske Opera og før da havde hovedrolle i ”Tryllefløjten” hos Den Jyske Opera.
Danseren, sangeren og skuespilleren Anne Suppli sprænger også grænser. Hun har medvirket i flere musicals på Det Ny Teater i København, blandt andet ”The Producers”, ”Skønheden og Udyret” og i en stor rolle som Anita i ”West Side Story”.
Den mangeårige solist på Det Kongelige Teater, Per Høyer, har fået lyst til at prøve mere eksperimenterende opsætninger og er også med hos Musikdramatisk Teater. Det samme er den svensk-franske sopran Isabel Piganiol, der uddannede sig til sanger i København. Hun har optrådt på en række store operascener, blandt andet i Malmø og turneret med operatrioen ScanDivas.
Den sidste af de seks medvirkende i ”Drømmen om Tahiti” og ”De Syv Dyders Hus” er tenoren Thomas Præstegaard. Han debuterede i ”Drot og Marsk” på Den Jyske Opera instrueret af Kasper Bech Holten og har på det seneste haft succes i Italien, hvor han også har boet.

Alle pressemeddelelser om: