Den bedste grønne klasse

27. februar 2009

Til redaktionen

Holstebro, 27. februar 2009

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere.
3. c på Fredericia Gymnasium er blevet kåret som vinder af klassekonkurrencen ”Unge Forskere gør Danmark grønnere”, som er en del af Unge Forskere – Danmarks landsdækkende konkurrencer.

Læs mere på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Martin Schubert/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af Unge Forskere.

Yderligere informationer kontakt Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 6611 9776, 4031 9776 eller mail pml@unge-forskere.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Den bedste grønne klasse

 

Skolen har prøvet noget lignende før, men det gør ikke noget…
3. c på Fredericia Gymnasium er netop blevet kåret som vinder af klassekonkurrencen ”Unge Forskere gør Danmark grønnere”, som er en del af Unge Forskere – Danmarks landsdækkende konkurrencer.
Gymnasiet vandt i 2007 titlen som årets bedste skole, og det har selvsagt stor betydning for gymnasiet at være med i toppen, når den deltager i konkurrencer med skoler fra hele landet som deltagere. I 2007 var Fredericia Gymnasium i øvrigt det stx gymnasium i hele landet, der fik det største antal ansøgere til de naturvidenskabelige studieretninger.
– Vi har et ønske om at synliggøre de naturvidenskabelige fag. Klassen har denne gang arbejdet med global opvarmning og forurening, og det er sket sammen med en islandsk gymnasieklasse. Eleverne har udvekslet idéer, og de har præsenteret deres arbejde for hinanden, fortæller gymnasielærer Tina Sølbek Schmidt.
Fredericia-eleverne har været en tur på Island, og islændingene kommer på genvisit 1. april.
– Eleverne har vist stor interesse og engagement, og de har oplevet, at et emne i biologi kan bruges i andre sammenhænge. De synes, det er spændende, fordi de er nødt til at sætte sig godt ind i tingene for at kunne præsentere det for andre. Og her på skolen har jeg personligt oplevet en stor kollegial opbakning, siger Tina Sølbek Schmidt.

Alle pressemeddelelser om: