Energibevidste skoleelever kan vinde 5000 kr.

23. februar 2009

Til redaktionen

Holstebro, 23. februar 2009

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. Eleverne i skolerne og gymnasierne i Storårhus får nu mulighed for vinde 5000 kr. Det er i CO2030-konkurrencerne. De er opdelt i to. Eleverne i 0.-7. klasse skal indsende deres fem bedste idéer til at nedsætte energiforbruget, mens eleverne i 8.klasse-3.g skal indsende deres fem bedste idéer til et mere bæredygtigt samfund.

Læs mere på www.unge-forskere.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Tekst må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af Unge Forskere.

Yderligere informationer kontakt Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 6611 9776, 4031 9776 eller mail pml@unge-forskere.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Energibevidste skoleelever kan vinde 5000 kr.

 

Eleverne i skolerne og gymnasierne i Storårhus får nu chancen for at give deres bud på, hvordan der kan skæres ned på energiforbruget og skabes et bæredygtigt samfund gennem f.eks. genanvendelse af skrald, genbrug og nye energiformer.
Det sker i forbindelse med udstillingen ”Aarhus CO2030”, der beskriver, hvordan Århus Kommune vil være CO2-neutral i 2030. Udstillingen og et nyudviklet interaktivt spil præsenteres i Århus Ridehus fra 5.-8. marts.
Det er Unge Forskere – Danmark, der har lavet skolekonkurrencerne, og de mest kreative skoleklasser kan vinde 5000 kr. Finaleklasserne dyster mod hinanden søndag den 8. marts, når Unge Forskere – Danmark forud for finalen i de årligt tilbagevendende konkurrencer holder Åbent Hus i Århus Rådhushal og Århus Ridehus. Vinderne bliver offentliggjort ved Unge Forskeres præmieoverrækkelse den 9. marts i Århus Rådhushal.
”CO2030”-konkurrencerne er opdelt i to. Eleverne i 0.-7. klasse skal indsende deres fem bedste idéer til at nedsætte energiforbruget, mens eleverne i 8.klasse-3.g skal indsende deres fem bedste idéer til et mere bæredygtigt samfund.
Søndag d. 8. marts skal de yngste elever fra de fire bedste klasser fremlægge deres idéer for en ekspertjury, mens de ældste elever fra de fire bedste klasser skal dyste mod hinanden i et nyt CO2030-spil. Dette foregår i Århus Ridehus, mens der samtidig er Åbent Hus i Århus Rådhushal, hvor finalisterne i konkurrencerne for Unge Forskere fortæller om deres spændende projekter.
– Unge Forskere – Danmark har i år specielt fokuseret på klimaproblematikken og energiforbrug, og vi er derfor glade for, at vores finale for Unge Forskere også kan være en del af CO2030-udstillingen. Alle projekterne fra konkurrencen Min Vildeste Idé vil således blive vist på udstillingen. Emnerne for Min Vildeste Idé 2008/09 var: Klimaforandringer; Nedsæt energiforbruget og Nye energiformer, fortæller Unge Forskeres næstformand, professor Peter Mose Larsen.

Alle pressemeddelelser om: