Ina-Miriam Rosenbaum iscenesætter to operaer

19. februar 2009

Til redaktionen

Holstebro, 19. februar 2009

Instruktør forlanger
sangere, som også
kan spille teater

Snart 50-årige Ina-Miriam Rosenbaum er uddannet skuespiller, men har de seneste år beskæftiget sig mere og mere med opera, både som instruktør og som lærer på Operaakademiet i København. Nu skal hun instruere to forestillinger på samme tid for Musikdramatisk Teater, og hun har udvalgt sangere, der også kan spille teater. Kunstarterne smelter sammen.

Ina-Miriam Rosenbaum kommer også publikum i møde ved, at de to operaer synges på dansk – som det fremgår af vedlagte pressemeddelelse.

Musikdramatisk Teater er operaen med sokkel i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner.

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk

Foto af Ina-Miriam Rosenbaum vedlagt til fri afbenyttelse. (Foto: Ole Mortensen, Tilsted Com.). Flere fotos af hende og fra Musikdramatisk Teaters forestilllinger kan hentes på http://www.billedarkivet.com/k-musikdrama/

”Drømmen om Tahiti” og ”De Syv Dyders Hus” præsenteres sådan:
Torsdag og fredag den 12. og 13. marts på Knudsens i Holstebro, begge aftener kl. 19.30
Søndag den 15. marts kl. 20.00 i Aalborg Kongres- og Kulturcenter som en del af den nordjyske operafestival
Mandag den 23. marts kl. 20.00 på Fermaten i Herning (arrangeret af Herning Teater)
Fredag den 27. marts kl. 19.30 i Musikhuset i Århus

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 23 32 50 43

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Ina-Miriam Rosenbaum
iscenesætter to operaer

Usædvanlige oplevelser på vej til publikum i Holstebro, Aalborg, Herning og Århus – Musikdramatisk Teater synger på dansk og inddrager dans og musical

En oplevelse for alle, fra unge til ældre. Det er målet for instruktør Ina-Miriam Rosenbaum, mens hun i øjeblikket iscenesætter to nye usædvanlige forestillinger. I udgangspunktet er det to korte operaer, men forestillingerne inddrager elementer fra både dans, musical, teater og andre kunstarter for at give publikum en total oplevelse. Ina-Miriam Rosenbaum arbejder for Musikdramatisk Teater, der gør klar til urpremiere på ”De Syv Dyders Hus” og Leonard Bernsteins ”Drømmen om Tahiti”. De vises torsdag-fredag den 12.-13. marts på Knudsens i Holstebro, søndag den 15. marts i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, mandag den 23. marts på Fermaten i Herning og fredag den 27. marts i Musikhuset i Århus.
49-årige Ina-Miriam Rosenbaum er uddannet skuespiller på Statens Teaterskole i København for over 25 år siden og har medvirket i en lang række forestillinger på teatre, film og tv. I de senere år har hun instrueret mere og mere, senest ”Odysseus’ Eventyrlige Rejse”, der er på turné landet rundt for folketeatret.dk. Ina-Miriam Rosenbaum bevæger sig også mod opera – for eksempel iscenesatte hun i 2005 Bent Lorentzens opera ”Den Stundesløse” for Musikdramatisk Teater. Hun har også undervist sangere på Operaakademiet i København og lært dem at spille teater, så de ikke bare står og synger!
Ina-Miriam Rosenbaum prøver at hive opera ned fra den piedestal, som den tit anbringes på. Det begynder med at synge på dansk! Hos Musikdramatisk Teater findes ingen oversættelsesmaskiner over scenen. Handlingen er direkte til at forstå og skal ikke gennem en translatør.
Til ”De Syv Dyders Hus” og ”Drømmen om Tahiti” har Ina-Miriam Rosenbaum valgt sangere, som også er gode til at bevæge sig på scenen.
– En spillevende sanger skaber figurer, når han eller hun opleves af publikum, siger Ina-Miriam Rosenbaum. Det handler om dramatisk indlevelse.
De to operaer varer hver cirka 50 minutter. Den korte spilletid er også en måde at møde et moderne publikum og bryde med de gængse opfattelser af opera.

Alle pressemeddelelser om: