Sangere og dansere i dialog med publikum

13. februar 2009

Til redaktionen

Holstebro, 13. februar 2009

Sjældent spillet
Bernstein-opera om
kærlighedens forlis

De fleste forbinder opera med kærlighedsdramaer i den gigantiske skala på store scener, men nu tager et af landets mindre kompagnier fat på en hverdagshistorie. Leonard Bernstein skrev for snart 60 år siden en eviggyldig musikalsk historie om et ægteskabs forlis, og det i Danmark sjældent spillede stykke, ”Drømmen om Tahiti”, præsenteres nu af Musikdramatisk Teater.

”Drømmen om Tahiti” varer kun cirka 50 minutter og opføres som den ene halvdel af en dobbelt-opera. Den anden sektion er Danmarkspremieren på ”De Syv Dyders Hus”.

Musikdramatisk Teater er operaen med sokkel i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner.

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk

Foto fra prøvestarten – i prøvekostumer – vedlagt til fri afbenyttelse. Fra venstre baryton Per Høyer, danser, sanger og skuespiller Thomas Chaanhing, sopran Isabel Piganiol, baryton Jens Søndergaard, tenor Thomas Præstegaard og danser, sanger og skuespiller Anne Suppli.

”Drømmen om Tahiti” og ”De Syv Dyders Hus” præsenteres sådan:
Torsdag og fredag den 12. og 13. marts på Knudsens i Holstebro, begge aftener kl. 19.30
Søndag den 15. marts kl. 20.00 i Aalborg Kongres- og Kulturcenter som en del af den nordjyske operafestival
Mandag den 23. marts kl. 20.00 på Fermaten i Herning (arrangeret af Herning Teater)
Fredag den 27. marts kl. 19.30 i Musikhuset i Århus

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 23 32 50 43

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Sangere og dansere
i dialog med publikum

Han skrev West Side Story – nu viser Musikdramatisk Teater i Holstebro, Aalborg, Herning og Århus et andet værk af mesteren Leonard Bernstein

I både opera og musicals gløder kærligheden ofte, så det ender heftigt og blodigt. Carmen dræbes i jalousi af sin elsker, og den nedskudte Tony dør i armene af Maria i ”West Side Story”. Men musikken kan også bruges til at beskrive hverdagslivet, og nu præsenterer Musikdramatisk Teater en historie om, hvordan et ægteskab forliser. Det er ”Drømmen om Tahiti”, skrevet af en af verdens førende dirigenter Leonard Bernstein. Han mestrer hele genren og er også manden bag West Side Story – hans allermest kendte værk.
”Drømmen om Tahiti” er kun opført få gange i Danmark. Nu vises den torsdag-fredag den 12.-13. marts på Knudsens i Holstebro, søndag den 15. marts i Aalborg Kongres- og Kulturcenter, mandag den 23. marts på Fermaten i Herning og fredag den 27. marts i Musikhuset i Århus.
Instruktør Ina-Miriam Rosenbaum er gået i gang med prøverne og satser på at skabe en forestilling, som er i dialog med publikum. Det er sjældent for en opera. Som regel spilles de i megastore huse, hvor sangerne – og handlingen – befinder sig langt fra almindelige menneskers liv.
Leonard Bernstein skrev kun musikken til ”West Side Story”, men i ”Drømmen om Tahiti” har han også forfattet teksten. Den synges hos Musikdramatisk Teater på dansk. Historien handler om ægteparret Dinah og Sam, som nyder et på overfladen ukompliceret liv i en typisk amerikansk forstad. Det eneste, der mangler, er indhold og menneskelig varme! Et ægteskab kun på overfladen – skal det ende med undergang?
Leonard Bernstein er den første store amerikanske musik-personlighed, der blev kendt verden over for sit virke som komponist, dirigent, pianist og lærer. Han fik i 1965 overrakt den danske Léonie Sonnings Musikpris af kong Frederik IX og prinsesse Benedikte. Leonard Bernstein døde i 1990, 72 år gammel.
”Drømmen om Tahiti” varer 50 minutter, og Musikdramatisk Teater præsenterer den sammen med en anden kortere forestilling, Danmarkspremieren på ”De Syv Dyders Hus”.

Alle pressemeddelelser om: