Holstebro styrker nyrefunktionen

16. januar 2009

Til redaktionen

Holstebro, 16. januar 2009

Vi e-mailer pressestof for Nordvækstjylland, som består af Lemvig Kommune, Struer Kommune og Holstebro Kommune. Regionshospitalet Holstebro styrker nyrefunktionen.
Se mere på www.livet-i-nordvest.dk

Tekst ved journalist Carsten Tolbøll.
Foto ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af livet-i-nordvest.dk.

Yderligere informationer kontakt regionsrådsmedlem og borgmester Martin Merrild, tlf. 9684 8484

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Holstebro styrker nyrefunktionen

 

”Jeg er blevet kontaktet af en borger, der i forbindelse med en dialysebehandling på Holstebro sygehus af en ansat har fået oplyst, at dialysebehandling vil blive flyttet fra Holstebro til Herning. Jeg vil gerne have din kommentar.”
Sådan skrev Struers borgmester og medlem af Midtjyllands Regionsråd, Martin Merrild (V) forleden til Henning Vestergaard, direktør for Hospitalsenheden Vest, der blandt andet består af de to stærkt debatterede sygehuse i Herning og Holstebro.
Sygehusdirektøren har i sit svar beroliget borgmesteren og formentlig en del nyrepatienter og deres pårørende i Nordvestjylland. ”Der er ikke planer om at flytte dialyseafdelingen fra Holstebro,” forsikrer Henning Vestergaard. I stedet har en række svært flytbare nyrepatienter i Herning nu fået adgang til at få deres regelmæssige dialyse på Regionshospitalet Herning.
Regionshospitalet Holstebro har i denne forbindelse fået et nyindkøbt dialyseapparat. Det gamle apparat er flyttet til Herning, hvor det vil blive betjent af en beredskabsvagt af dialysesygeplejersker, der forventes at skulle tage sig 20-25 nyrepatienter på årsplan i Herning.
”Tiltaget skal primært ses som et led i vores faglige kvalitetsstrategi og vores enhedsstrategi”, understreger sygehusdirektør Henning Vestergaard.
Alt er således ikke op ad bakke for det trængte Regionshospitalet Holstebro. Martin Merrild er glad for at kunne berolige borgeren, der henvendte sig, og at kunne være budbringer af en positiv nyhed for nordvestjydernes sygehus:
– Det daværende Ringkøbing Amt valgte lige før overgangens til regionen, at Holstebro skulle have urologiafdeling, og der blev investeret 100 mio kr. i den. Det der nu er sket, passer fint ind i den strategi, noterer Martin Merrild.

Alle pressemeddelelser om: