Ambulancer skal være fremme på skadested i løbet af 15 minutter

21. november 2008

Til redaktionen

Holstebro, 21. november 2008

Vi e-mailer pressestof for Nordvækstjylland, som består af Lemvig Kommune, Struer Kommune og Holstebro Kommune. Venstres politiske ordfører i Region Midtjylland, Anne V. Kristensen siger ,at Region Midtjylland skal leve op til ministerkrav om, at ambulancer skal være fremme på skadested i løbet af 15 minutter.
Se mere på www.livet-i-nordvest.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Søren Palmelund/Tilsted Com og privat foto.
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af livet-i-nordvest.dk.

Yderligere informationer kontakt borgmester og formand for samarbejdet Nordvækstjylland, Erik Flyvholm, tlf. 9663 1201.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Region Midtjylland skal leve op til ministerkrav:

Ambulancer skal være
fremme på skadested
i løbet af 15 minutter

 

I 90 procent af tilfældene vil en ambulance med udrykning fremover kunne være fremme ved et skadested i Region Midtjylland i løbet af 15 minutter, sådan som sundhedsminister Jakob Axel Nielsen kræver.
Det er en kendsgerning med den nye aftale om ambulancekørsel, som regionen har indgået med Falck, Samariten Ambulans AB og Responce A/S.
– Samtidig er der i den nye finanslov afsat ekstra penge til ambulanceberedskabet, og dem er det nærliggende at bruge til at få de sidste 10 procent med, mener Venstres politiske ordfører i Region Midtjylland, Anne V. Kristensen.

Transporttid er vigtig

Hun forestiller sig, at man kan indsætte flere ambulancer end nu eller gøre det muligt for de eksisterende ambulancer at bevæge sig rundt, så der hele tiden er én i kort afstand fra f.eks. Thyborøn.
For hende drejer det sig først og fremmest om, hvor lang tid en ambulance er undervejs til et skadested for at yde professionel præ-hospital hjælp, og ikke så meget, hvor lang en strækning den skal tilbagelægge.
– Jeg vil naturligvis stille krav om, at de områder, der har længst til et akuthospital, også skal have en responstid på 15 minutter på en ambulance til akutte situationer, siger Anne V. Kristensen.
– Det er fint nok med en reel responstid på 15 minutter og derunder fra Falck-station til uheldssted og dermed præ-hospital behandling. Men det er lige så vigtigt, at der med placeringen af et nyt storsygehus er en transporttid fra skadested til akutmodtagelse, der tilgodeser alle, også borgerne i udkantsområderne, siger Lemvigs borgmester Erik Flyvholm.
Sammen med borgmester-kollegerne Martin Merrild fra Struer og Arne Lægaard fra Holstebro er han frontfigur i en fornyet kamp for at få placeret et nyt storhospital ved Holstebro.
Et vægtigt argument for at få placeret et storsygehus, hvor flest mulige har kortest vej til akutbehandling, er netop transporttiden og de geografiske afstande i Nordvestjylland.

Alle pressemeddelelser om: