Mursten koster ikke mere end pavilloner

6. november 2008

Til redaktionen

Holstebro, 6. november 2008

Vi e-mailer pressestof for Nordvækstjylland, som består af Lemvig Kommune, Struer Kommune og Holstebro Kommune. Borgmestrene fra Lemvig, Struer og Holstebro går nu forrest i en tværpolitisk kamp for at få flyttet placeringen af det kommende storhospital.
Se mere på www.livet-i-nordvest.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Søren Palmelund/Tilsted Com.
Tekst og fotos findes på
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af livet-i-nordvest.dk.

Tidligere pressemeddelelser kan ses på:
www.presseoversigt.dk/vis.asp?medID=970&kundeID=260
http://www.presseoversigt.dk/vis.asp?medID=976&kundeID=260

Yderligere informationer kontakt regionsrådsmedlem og borgmester Martin Merrild, tlf. 9684 8484 eller borgmester og formand for samarbejdet Nordvækstjylland, Erik Flyvholm, tlf. 9663 1201.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

Forundret borgmester om udbygning af hospitalet i Herning:

Mursten koster ikke mere end pavilloner

 

Hvorfor bruge 23 mio. kr. på at udbygge regionshospitalet i Herning med to midlertidige pavilloner, når det kan lade sig gøre at få murstensbyggeri for de samme penge?
Det spørgsmål stiller Struers borgmester Martin Merrild (V) forundret, efter at regionsrådspolitikerne har vedtaget at udbygge hospitalet for i alt 35,5 mio. kr. som led i akutplanen. Selv stemte han imod idéen med de midlertidige pavilloner.
– Prisen pr. kvadratmeter er godt 14.000 kr. ved etableringen af de to midlertidige pavilloner på tilsammen 1600 kvm. Det kan vi garanteret få et rigtigt murstensbyggeri for, og det er da så langt at foretrække, siger Martin Merrild.

Det kan vi sagtens!

Forelagt spørgsmålet kommer svaret prompte fra murermester P. E. Gravgaard fra Thyholm:
– Det kan vi sagtens bygge for de penge, der er afsat. Det er svært på stående fod at give en nøjagtig kvadratmeterpris, men vi vil gerne lave opgaven i mursten. Jeg synes, en kvadratmeterpris på godt 14.000 kr. lyder af meget for en midlertidig pavillon, men jeg ved godt, at lette konstruktioner som pavilloner er dyre, siger P. E. Gravgaard.
Egentlig kommer det ikke bag på ham, at man politisk har valgt pavillon-løsningen, men det overrasker ham, at politikerne ikke har undersøgt sagen grundigere.

Den nye aktion

De 23 mio. kr. omfatter indkøb af to pavilloner, opstilling, forbindelsesgange og tilslutninger.
Pavillonerne skal indeholde ikke-kliniske funktioner som kontorer, konferencerum og lægesekretariater samt kliniske funktioner som samtalerum og mindre ambulatoriefaciliteter.
Borgmestrene Erik Flyvholm fra Lemvig, Martin Merrild fra Struer og Arne Lægaard fra Holstebro er frontfigurer i en fornyet kamp for at få placeret et nyt storhospital ved Holstebro. Et snævert flertal i det midtjyske regionsråd valgte i juni en placering i landsbyen Gødstrup i Herning Kommune.
De tre nordvest-kommuners nye aktion er ikke rettet mod regionsrådet, men har direkte adresse til Folketinget og det ekspertudvalg, der i de kommende måneder skal komme med en indstilling om den fremtidige sygehusstruktur i Danmark.

Alle pressemeddelelser om: