Publikum inddrages i ny operaopsætning

3. november 2008

Til redaktionen

Holstebro, 3. november 2008

Billeder klar til
operapremiere

Så er der kun tre døgn til premieren på Musikdramatisk Teaters opsætning af La Bohéme. I weekenden har der været fotoprøver.

I nedenstående pressemeddelelse fortæller instruktør Pernille Elimar om sine intentioner med den anderledes udgave af en af verdens mest spillede operaer.

Musikdramatisk Teater er operaen med sokkel i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner.

Foto fra forestillingen vedlagt til fri afbenyttelse. Billede 1: Fra venstre sangerne Morten Lassenius Kramp, Teit Kanstrup, Rasmus Gravers Knive og Bo Nandfred. Billede 2: Stående: Rasmus Gravers Knive som Rodolphe, siddende Maria Bastrup som Mimi. Foto: Ole Mortensen/Tilsted Com. Yderligere fotos kan downloades på www.musikdramatiskteater.dk

Foreløbig prøveplan i Folkets Hus i Struer
Mandag den 3. november: Aften
Tirsdag den 4. november: 19.30 Generalprøve

La Bohéme præsenteres sådan
6. & 7. november kl. 19.30: Folkets Hus i Struer
9. & 10. november kl. 19.00: Thisted Musikteater
13. & 14. november kl. 20.00: Fermaten i Herning (arrangør Herning Teater)
18. & 19. november kl. 20.00: Knudsens i Holstebro
21. & 22. november kl. 18.30: Remisen Brande

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 96 11 78 35 eller 23 32 50 43
Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 96 11 78 35 eller 40 92 78 95

 

Publikum inddrages i ny operaopsætning

Musikdramatisk Teater prøver noget helt nyt, når La Bohéme nu præsenteres i Struer, Thisted, Herning, Holstebro og Brande

La Bohéme er en af verdens mest populære operaer, og den iørefaldende musik er opsat på utallige måder. Alligevel er det lykkedes Musikdramatisk Teater at skabe helt sin egen version. Den er skabt til mindre intime rum og får premiere i Folkets Hus i Struer på torsdag og fredag den 6.-7. november. Derefter fortsætter forestillingen til Thisted Musikteater 9.-10. november, Fermaten i Herning 13.-14. november, Knudsens i Holstebro 18.-19. november og Remisen i Brande 21.-22. november.
Musikdramatisk Teaters La Bohéme skiller sig ud blandt andet ved at blive sunget på dansk, men også ved at foregå i et café-miljø. Publikum og sangere kommer til at sidde sammen! Instruktør Pernille Elimar har i mange år haft ideen om La Boheme som ”cafe-opera”, og nu fører hun den ud i livet.
– Musikken er vidunderlig smuk og melodierne fantastisk iørefaldende. Mange gange har små ensembler spillet potpourrier over La Boheme. Derfor har det ligget lige for at omskrive til salonorkesterstørrelse, siger Pernille Elimar.
– På den måde bliver det hørbare udtryk lettere og mere lyrisk uden på nogen måde at tabe sin skønhed og melodiøsitet. Det er bestemt ikke alle operaer, man kan gøre det med, men La Bohéme har så meget Pariser-stemning, at vi hele tiden har været overbeviste om, det vil klæde musikken.
– Det har samtidig givet mulighed for at engagere yngre sangere og dermed gøre det troværdigt, at forestillingen handler om en flok unge. Alle sangere er færdiguddannede, så vi går ikke på kompromis med niveauet, siger Pernille Elimar.
Scene- og publikumsrum bliver ét, sådan at dele af operaen kommer til at foregå blandt publikum. De skal ikke synge, men de vil føle sig fysisk inddraget i handlingen. De vil se og høre sangerne helt tæt på.
La Bohéme dirigeres af Flemming Vistisen. Sangerne er Bo Nandfred, Lisa Tjalve, Teit Kanstrup, Morten Lassenius Kramp, Rasmus Gravers Knive og Maria Bastrup

Alle pressemeddelelser om: