Mads rapper med de professionelle

31. oktober 2008

Til redaktionen

Holstebro, 31. oktober 2008

Opera med
en smule rap

Seks professionelle, unge sangere og to andre medvirkende. Det er besætningen i Musikdramatisk Teaters nye opsætning af La Bohéme. Mads Gammelmark, der arbejder som journalist i Viborg, er en erfaren sanger, men står foran sin største udfordring som en slags operarapper – som det fremgår af pressemeddelelsen.

Musikdramatisk Teater er operaen med sokkel i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner.

Foto vedlagt til fri afbenyttelse af Mads Gammelmark under prøverne sammen med den professionelle sopran Lisa Tjalve.

Foreløbig prøveplan i Folkets Hus i Struer
Torsdag den 30. oktober: 12-16 og 19-22.30
Fredag den 31. oktober: 10-16
Lørdag den 1. november: 12-16
Mandag den 3. november: Aften
Tirsdag den 4. november: 19.30 Generalprøve

La Bohéme præsenteres sådan
6. & 7. november kl. 19.30: Folkets Hus i Struer
9. & 10. november kl. 19.00: Thisted Musikteater
13. & 14. november kl. 20.00: Fermaten i Herning (arrangør Herning Teater)
18. & 19. november kl. 20.00: Knudsens i Holstebro
21. & 22. november kl. 18.30: Remisen Brande

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 96 11 78 35 eller 23 32 50 43
Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 96 11 78 35 eller 40 92 78 95

 

Mads rapper med
de professionelle

Journalist øver i bilen på vej til arbejde, inden han skal passe mindre rolle blandt højt uddannede sangere i La Bohéme i Struer, Thisted, Herning, Holstebro og Brande

Normalt ligger opera og rap langt fra hinanden – og så måske alligevel ikke, fordi rap er rytmisk tale. Den slags er der også lidt af i Musikdramatisk Teaters nye opsætning af La Bohéme. Ud over seks unge, professionelle sangere medvirker journalist Mads Würtz Gammelmark, som leverer det han selv kalder ”opera-rap”. Publikum kan også se frem til en lidt anderledes operaoplevelse i Folkets Hus i Struer 6.-7. november, Thisted Musikteater 9.-10. november, Fermaten i Herning 13.-14. november, Knudsens i Holstebro 18.-19. november og Remisen i Brande 21.-22. november.
Mads Würtz Gammelmark bruger en stor del af sin fritid på teater og sang. Han har tidligere blandt andet medvirket i musicalen ”Les Misérables”, hvor orkestret blev dirigeret af Flemming Vistisen. Nu mødes de to igen. Flemming Vistisen leder det syv mand store salonorkester, der spiller til den nye caféudgave af La Bohéme.
Det er første gang, Mads Würtz Gammelmark deltager i en opera, og han har allerede fundet ud af, det er temmelig krævende. Han øver hver dag til og fra arbejde i bilen mellem hjemmet i Holstebro og Radio Viborg. En cd-udgave leverer musikken fra bilradioen, og så skæver han til partituret på passagersædet. Mads skal ikke decideret synge, men sige replikker ind i mellem – eller samtidig med at sangerne synger. Alt hvad han siger, skal times fuldstændig, som om han sang det og falde lige på slaget.
Hvis Mads Würtz Gammelmark ikke selv medvirker i en forestilling, så syr han gerne kostumer. Det har han gjort til en række musicals i Musikteatret Holstebro.
Desuden er Mads Würtz Gammelmark blevet bidt af at løbe, og det hænger faktisk sammen med opera. Operachef Kasper Bech Holten sagde engang, at de, der ikke kan lide komponisten Wagner, er de, der aldrig har hørt nogen af hans operaer. Mads Würtz gik så lidt modstræbende ind og så Wagners ”Valkyrien” – og var solgt. Derefter tænkte han, at når han ikke kunne lide at løbe, så var det måske, fordi han aldrig rigtig havde prøvet. Nu nyder han at få pulsen op. Både på landevejen og på scenen.

Alle pressemeddelelser om: