Nordvestjylland vil vinde 2. halvleg om sygehuset

28. oktober 2008

Til redaktionen

Holstebro, 28. oktober 2008

Vi e-mailer pressestof for Nordvækstjylland, som består af Lemvig Kommune, Struer Kommune og Holstebro Kommune. Borgmestrene fra Lemvig, Struer og Holstebro går nu forrest i en tværpolitisk kamp for at få flyttet placeringen af det kommende storhospital.
Se mere på www.live t-i-vest.dk

Tekst ved journalist Carsten Tolbøll.
Fotos ved fotograf Ole Mortensen/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af livet-i-vest.dk.

Yderligere informationer kontakt borgmester og formand for samarbejdet Nordvækstjylland, Erik Flyvholm, tlf. 9663 1201.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Nordvestjylland vil vinde
2. halvleg om sygehuset

Borgmestrene fra Lemvig, Struer og Holstebro går nu forrest i en tværpolitisk kamp for at få flyttet placeringen af det kommende storhospital

– Vi tabte 1. halvleg i kampen om placeringen af regionshospitalet, og siden har sagen ligget i et dødvande. Nu går vi ud til 2. halvleg, hvor hele det nordvestjyske vil stå sammen som en enhed i den livsvigtige kamp for at få flyttet placeringen af sygehuset mod nordvest.

Sådan siger Lemvigs borgmester Erik Flyvholm. Han er gået sammen med borgmesterkollegerne Martin Merrild i Struer og Arne Lægaard i Holstebro som frontfigurer i en fornyet kamp for at få placeret det nye hospital ved Holstebro. At de tre repræsenterer partiet Venstre er i denne sag underordnet, for der er fuld politisk opbakning til initiativet i de tre byråd, ikke mindst i de socialdemokratiske oppositioner og deres bagland.

Et snævert flertal i det midtjyske regionsråd valgte i juni at placere hospitalet i landsbyen Gødstrup i Herning Kommune. Det har vakt stor forargelse blandt borgerne i Nordvestjylland, der frygter konsekvensen af lange transporttider ved akutindlæggelser. De tre nordvest-kommuners nye aktion er ikke rettet mod regionsrådet, men har direkte adresse til Folketinget og det ekspertudvalg, der i de kommende måneder skal komme med en indstilling om den fremtidige sygehusstruktur i Danmark.

– Gødstrup-placeringen betyder, at 30.000 mennesker i regionen vil få en transporttid på mere end en time til et akuthospital. Bygger man alle de motorveje, der er planer om, vil tallet blive reduceret til 27.000 mennesker. Et antal, der klart overstiger den anstændighedsgrænse, man bør lægge til grund for en så vigtig beslutning. Region Syddanmark har med sin flytning af et planlagt akuthospital fra Gråsten til Aabenraa vist, at det kan lade sig gøre at ændre en dårlig beslutning og tilmed skabe massiv opbakning. Sammenholdt med de aktuelle signaler fra Christiansborg giver det os en tro på, at Folketinget vil lytte til os, siger borgmester og regionsrådsmedlem Martin Merrild, Struer Kommune.

Han henviser til, at Dansk Folkepartis folketingsgruppe for nyligt har meddelt, at partiet vil stå fast på et krav om en maksimal transporttid til et akuthospital på 30 minutter uanset, hvor i landet man bor. Dermed kan DF ikke støtte Gødstrup-placeringen i Region Midtjylland.

Argumentet rekruttering holder ikke

De regionsrådspolitikere, der går ind for Gødstrup-placeringen, har ikke hæftet sig så meget ved akuttransporttider. I stedet har de udtrykt frygt for, at det vil være umuligt at rekruttere fagligt personale til et sygehus, der placeres længere mod vest end Herning. Dette argument blev kraftigt imødegået i går på Lemvig Gymnasium, hvor de tre nordvestjyske byråd mødtes med repræsentanter for de aktionsgrupper, der kæmper for et nyt hospital ved Holstebro og for fortsat akutmodtagelse ved byens nuværende sygehus.

– Regionshospitalet Vest i Holstebro har ved at ændre sin akutafdeling gjort den fagligt attraktiv også for unge ansøgere. Hvis det er godt nok, flytter lægerne gerne vestpå, konstaterede Susanne da Costa Olufsen (C), formand for Sundhedsudvalget i Struer Byråd.

Kirsten Linde (A), medlem af Holstebro Byråd og anæstesisygeplejerske sagde om sin egen faggruppe, der er en livsvigtig del af det faglige beredskab ved akuttransporter af traumepatienter:

– Jo længere østpå, man kommer i landet, jo sværere er det at rekruttere anæstesisygeplejersker!

 

Alle pressemeddelelser om: