Jysk operakompagni synger på dansk med unge danske sangere

17. oktober 2008

Til redaktionen

Holstebro, 17. oktober 2008

Midt- og vestjysk opera
giver chancen til de
unge, danske sangere

Jævnligt klager musikverdenen over, at der næsten ingen danskere optages på Opera-Akademiet i København, hvor der i stedet går masser af svenskere og nordmænd. Et af problemerne kan være, at udlændinge også får rollerne på danske scener. Nu bryder Musikdramatisk Teater den onde cirkel ved at sætte seks unge, professionelle, danske sangere i rollerne i nyopsætningen af La Bohéme. Mere om de kvindelige sangeres baggrund i pressemeddelelsen.

Musikdramatisk Teater er operaen med sokkel i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner.

Foto af Maria Bastrup vedlagt til fri afbenyttelse.
Foto af Lisa Tjalve på http://www.lisatjalve.com/index_dk.htm

La Bohéme præsenteres sådan
6. & 7. november kl. 19.30: Folkets Hus i Struer (Premiere)
9. & 10. november kl. 19.00: Thisted Musikteater
13. & 14. november kl. 20.00: Fermaten i Herning (arrangør Herning Teater)
18. & 19. november kl. 20.00: Knudsens i Holstebro
21. & 22. november kl. 18.30: Remisen Brande

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
Operachef Flemming Vistisen, tlf. 96 11 78 35 eller 23 32 50 43
Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 96 11 78 35 eller 40 92 78 95

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Jysk operakompagni
synger på dansk med
unge danske sangere

Publikum i Struer, Thisted, Herning, Brande og Holstebro får første chance til at møde fremtidens stjerner

Kan nogen forestille sig, at engelske og franske musicals synges på udenlandsk på danske scener? Eller at teaterstykker af Moliere opføres på fransk i Danmark? Men danske operakompagnier synger som oftest deres forestillinger på italiensk, tysk eller fransk.
– Hvad bilder de sig ind, spørger Musikdramatisk Teater, der har base i Midt- og Vestjylland.
Musikdramatisk Teater opførte i august operaen Elskovsdrikken – på dansk – på herregården Nørre Vosborg. Nu følger ”La Bohéme”, også på dansk. Den får premiere i Folkets Hus i Struer torsdag-fredag den 6.-7. november. Derefter fortsætter forestillingen til Thisted Musikteater søndag-mandag den 9.-10. november, Fermaten i Herning torsdag-fredag 13.-14. november, Knudsens i Holstebro tirsdag-onsdag 18.-19. november og Remisen i Brande fredag-lørdag 21.-22. november.
La Bohéme er en opera med masser af iørefaldende musik, men et udenlandsk sprog skaber afstand til publikum. Musikdramatisk Teater kan opføre forestillingen på dansk ved at engagere danske sangere. De er oven i købet unge, ligesom personerne i forestillingen.
Hovedrollen som Mimi synges af Maria Bastrup. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og på Opera-Akademiet med afgang i 2005. Maria Bastrup kender Musikdramatisk Teater på forhånd. Hun medvirkede i kompagniets opsætninger af ”Den Stundesløse” både første gang i 2005 og ved en stor turné i 2007
Den anden kvindelige rolle i ”La Bohéme” synges af Lisa Tjalve. Hun har taget Diplomeksamen i sang fra Hochschule für Musik i Köln og debuterede fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2003. Lisa Tjalve kommer direkte fra den berømte scene Komische Oper i Berlin. Sidste år blev hun kåret som førsteprisvinder af ”Renate Holm Operettenpreis” i den internationale Paul-Lincke sangkonkurrence i Tyskland.

Alle pressemeddelelser om: