Specialpris til ung dansk forsker

25. september 2008

Til redaktionen

Holstebro, 25. september 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. I går blev der uddelt Special Awards til deltagerene. Cecilia Engel Thomas fra Ordrup fik en af de syv EIROforum priser – prisen fra EMBL.
I eftermiddag er der finale i Cirkusbygningen – præmieoverrækkelse starter kl. 17.00 og forventes afsluttet kl. 18.30 og derefter er der pressemøde.
H.K.H. Prins Joachim og prinsesse Marie deltager i finalearrangmentet.
Læs mere på www.eucys.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Søren Palmelund/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af EUCYS 2008.

Læs dages avis som e-pages på http://www.e-pages.dk/tilsted/111/

Yderligere informationer kontakt Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 6611 9776, 4031 9776 eller mail pml@eurocontest.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Specialpris til ung dansk forsker

 

Dansk forskning gjorde sig endnu en gang positivt bemærket, da der onsdag aften var uddeling af europæiske specialpriser i forbindelse med europamesterskaberne for unge forskere (EUCYS) i København.
Cecilia Engel Thomas fra Ordrup var blandt vinderne af de eftertragtede specialpriser med sit medicinske projekt ”Antimikrobielle peptider”. Hun vandt specialprisen fra EMBL fra Eiroforum, der er et forskningssamarbejde mellem syv europæiske videnskabelige forskningsorganisationer med ansvar for infrastruktur og laboratorier.
Ud over anerkendelsen indebærer specialprisen for Cecilia Engel Thomas, at hun skal på et ugelangt ophold hos EIROforum, der spiller en aktiv og konstruktiv rolle i forbedringen af kvaliteten og effekten af europæisk forskning.
Ved uddelingen af specialpriser, der fandt sted på Nationalmuseet, var der også EIROforum-specialpriser til seks udenlandske EUCYS-deltagere. Desuden modtog en polsk deltager den danske regerings pris, mens klimaprisen gik til tre portugisiske deltagere. Der var også fire specialpriser fra danske EUCYS-sponsorer. Teknologisk Institut hædrede tre israelske deltagere, Lundbech Specialprisen gik til to amerikanske deltagere, Novozymes Specialpris blev uddelt til en canadisk deltager, og Vestas Power Award gik til en deltager fra Luxemburg.

Alle pressemeddelelser om: