Interesseret minister

22. september 2008

Til redaktionen

Holstebro, 22. september 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. I dag mandag har undervisningsminister Bertel Haarder været på besøg hos EUCYS 2008. Han fik bl.a. lejlighed til at tale med de danske deltagere.
Læs mere på www.eucys.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Fotos ved fotograf Søren Palmelund/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af EUCYS 2008.

Læs dages avis som e-pages på http://www.e-pages.dk/tilsted/108/

Yderligere informationer kontakt Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 6611 9776, 4031 9776 eller mail pml@eurocontest.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Interesseret minister

 

Undervisningsminister Bertel Haarder er meget interesseret i, hvad deltagerne i europamesterskaberne for unge forskere (EUCYS) har at byde på.
Derfor besøgte ministeren mandag EUCYS på Radisson SAS Scandinavia Hotel i København, hvor de unge forskere har udstillet deres projekter. Her han havde lejlighed til at møde en del af deltagerne og få en orientering om deres projekter og formålet med dem.
Bertel Haarder besøgte bl.a. den danske deltager Cecilie Nøhr Pedersen.
– Vi talte om mit projekt, og hvad jeg skal lave i fremtiden. Han forstod rigtigt meget af det. Det at han besøgte mig, var ret fedt. Og at han forstod det, var skønt, da jeg ved, at jeg er i stand til at formidle budskabet, så andre uden en naturvidenskabelig baggrund kan forstå det, fortæller hun.
Også en anden dansk deltager, Gorm Galster, havde ministerbesøg.
– Det var meget rart at møde ham og mærke, vi får noget opmærksomhed fra højere sted og ikke kun vores familie og venner, siger han.
I det hele taget er mandag en travl dag for EUCYS-deltagerne. I aften er der tilrettelagt åbent hus-arrangementet Science Night, som får deltagelse af bl.a. prins Joachim og prinsesse Marie.
Prinsen har de seneste fem år deltaget ved de nationale mesterskaber og glæder sig til også at være med, når Danmark er værtsland for europamesterskaberne for unge forskere. Faktisk har han specielt bedt om at være tæt på de unge forskere under arrangementet.
Prinsesse Marie har stor interesse for forskning og videnskab og ser frem til at være sammen med de unge forskere.

Alle pressemeddelelser om: