Usædvanlig åbning af EM for unge forskere

21. september 2008

Til redaktionen

Holstebro, 21. september 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. I går lørdag var både undervisningsminister Bertel Haarder og videnskabsminister Helge Sander til stede under åbningen af EUCYS 2008 på Axelborg.
Læs mere på www.eucys.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove.
Foto ved fotograf Søren Palmelund/Tilsted Com.
Tekst og fotos må kun gengives i forbindelse med redaktionel omtale af EUCYS 2008.

Læs dages avis som e-pages på http://www.e-pages.dk/tilsted/107/

Yderligere informationer kontakt Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 6611 9776, 4031 9776 eller mail pml@eurocontest.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Usædvanlig åbning af EM for unge forskere

 

Det usædvanlige var i fokus, da europamesterskaberne for unge forskere (EUCYS) gik i gang ved en officiel åbningsceremoni lørdag eftermiddag på Axelborg i København.

16 landes ambassader har udvist stor interesse og vil deltage i ugens løb. De viser dermed deres anerkendelse af de unges store interesse for naturvidenskabelig forskning – og ikke mindst af deres talent for at løse nogle af videnskabens gåder.

Undervisningsminister Bertel Haarder og videnskabsminister Helge Sander optrådte for første gang sammen ved et arrangement for unge forskere. På den måde fik de unge fra ca. 50 lande den bedst tænkelige start på EUCYS, der varer den næste uges tid.

Videnskabsminister Helge Sander så i åbningstalen frem til at følge konkurrencerne og opleve, hvad de unges viden og ambitioner er resulteret i. Han fastslog, at det er vigtigt at give de unge mulighederne, for Europa har brug for deres talent og idéer.

– Vi lever i en global verden, og vi står over for mange udfordringer. De kræver indsigt i forskernes måde at tænke på, så vi kan forstå dem og handle efter dem. Vi skal f.eks. forstå, hvorfor verdens klima ændrer sig, og det kan kun lade sig gøre ved at have talentfulde forskere med nye idéer, sagde han.

Helge Sander påpegede, at det er centralt for den danske regering, at flere unge får en højere uddannelse inden for forskning og teknologi. Den udfordring deler Danmark med mange andre europæiske lande.

Derfor er I rollemodeller for andre unge, sagde ministeren til deltagerne i EUCYS.

Alle pressemeddelelser om: