Fremtidens forskere åbner dørene

18. september 2008

Til redaktionen

Holstebro, 18. september 2008

Vi e-mailer pressestof for Komitéen for Unge Forskere. De er vært for Europamesterskaberne for Unge Forskere (the 20th. European Union Contest for Young Scientists – EUCYS 2008), som finder sted i perioden fra 19. – 26. september på Radisson SAS Scandinavia Hotel på Amager i København.
Under arrangementet åbnes dørene for første gang i 20 år for publikum både søndag, mandag og onsdag.
Læs mere på www.eucys.dk

Tekst ved journalist Flemming Hove
Tekst må kun gengives i redaktionel sammenhæng.

Yderligere informationer kontakt Unge Forskere, næstformand og professor Peter Mose Larsen, tlf. 6611 9776, 4031 9776 eller mail pml@eurocontest.dk

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Fremtidens forskere åbner dørene

 

For første gang bliver dørene åbnet for offentligheden, når Danmark er vært for europamesterskaberne for unge forskere – EUCYS 2008 – fra 19.-26. september i København.
I løbet af det ugelange arrangement er der på Radisson SAS Scandinavia Hotel åbent hus både søndag den 21. september, mandag den 22. september og onsdag den 24. september.
Dermed får alle forskerinteresserede en unik chance for at se projekter og møde unge forskere fra ca. 50 lande – bl.a. de danske deltagere Gorm Galster, Alexander Andersen, Cecilia Engel Thomas og Cecilie Nøhr Pedersen.
Prins Joachim og Prinsesse Marie deltager i øvrigt i begivenhederne, når vinderne af EUCYS bliver kåret i Cirkusbygningen i København torsdag den 25. september. Prins Joachim er protektor for Unge Forskere – Danmark, der arrangerer den 20. udgave af EUCYS.
Under europamesterskaberne er der Dansk Naturvidenskabsfestival 2008 på Rådhuspladsen i København. Festivalen byder på mange naturvidenskabelige aktiviteter for skole- og gymnasieelever.
Der er massiv udenlandsk medieinteresse for begivenheden, og ikke færre end 34 pressefolk har tilmeldt sig det ugelange arrangement. Der vil f.eks. være tv-dækning fra europamesterskaberne i flere lande.

Se mere om de danske deltagere og deres projekter på
Gorm og Alexander:
www.unge-forskere.dk/admin/uploadpdf/filer/08/UF/Gorm_Galster_plus-Bio91-080318.pdf

Cecilie:
www.unge-forskere.dk/admin/uploadpdf/filer/08/UF/Cecilie_Pedersen-Interleukin_22_bindingsprotein-080317.pdf

Cecilia:
www.unge-forskere.dk/admin/uploadpdf/filer/08/UF/Cecilia_E_Thomas-Antimikrobielle_peptider-080318.pdf

Alle pressemeddelelser om: