Klasselotteriet scorer på Nettet

28. august 2008

Til redaktionen

Holstebro, 28. august 2001

Vi sender en nyhed fra Det Danske Klasselotteri A/S, som kan notere et afgørende gennembrud for e-handel i Danmark.
Ligeledes er vedlagt fakta om Det Danske Klasselotteri A/S. Yderligere oplysninger kan findes på www.klasselotteriet.dk

Tekst af journalist Carsten Tolbøll.
Foto af fotograf Anders Nielsen.
Tekst og foto kan frit anvendes og publiceres – uden beregning.
Download pressefotos – klar til brug – direkte fra dette web-sted.

For yderligere informationer: Kontakt Det Danske Klasselotteri A/S, marketingchef Poul Lundkjær, tlf. 3314 0900.

Med venlig hilsen

f. Bent Tilsted
Inge-Lise Dinesen

 

Klasselotteriet scorer på Nettet

Selv om man har eksisteret i 250 år, kan man sagtens blive en Internet-succes. Sådan er det gået for Det Danske Klasselotteri, som midt i trængselstider for den spirende e-handel har formået at skabe en markant salgsfremgang via elektroniske kanaler som Internet og Pengeinstitutternes Betalings Service, PBS.

– Vi introducerede køb og betaling af lodder på vores hjemmeside i begyndelsen af 2000, og det elektroniske salg er blevet en afgørende ny salgskanal. Ca. 60 procent af vores omsætning sker i dag elektronisk. Vi er det eneste lotteri, som 24 timer i døgnet kan tilbyde automatisk tilmelding til PBS i forbindelse med køb af lodder på Nettet, siger Elisabeth Rask Jørgensen, direktør for Det Danske Klasselotteri A/S.
For få år siden oplevede Klasselotteriet så godt som ingen tilvækst af nye spillere. I dag køber 20.000 danskere på årsbasis nye lodder, og 90 procent af dette mersalg sker via Klasselotteriets hjemmeside og/eller PBS.

– Det er en utrolig høj penetreringsrate, at 90 procent af alt nysalg sker elektronisk. Det er et meget imponerende resultat, som Klasselotteriet her har opnået. Ganske vist kan andre brancher med digitale produkter som f.eks. pengeinstitutter fremvise et stigende antal Net-kunder, men der er ingen, der blot kommer i nærheden af Klasselotteriets succes, siger landets førende e-handelsekspert, professor Niels Bjørn-Andersen, Handelshøjskolen i København.
En anden, der følger udviklingen af e-handelen på tæt hold, er Finn Morsing, chefredaktør for bladet Computerworld. Han siger om Klasselotteriets net-succes:

– Klasselotteriets vækst er et udtryk for, at danskerne helst vil købe lodder et sted, de kender. Varemærket er i øjeblikket alfa og omega på Nettet, og her står Klasselotteriet stærkt i folks bevidsthed. Derfor vil den elektroniske omsætning i Klasselotteriet sandsynligvis blive ved med at stige markant. Det er nemt, hurtigt og sikkert, siger Finn Morsing.

Det Danske Klasselotteri har netop offentliggjort sit regnskab for året, der sluttede 31. marts. Omsætningen var på 282 mio. kr., eller 16 procent mere end året før. Overskuddet før skat steg fra 22,5 mio. kr. sidste år til 40,8 mio kr. Der er således tale om et markant resultat for det statsejede aktieselskab, som betaler 65 procent af sin omsætning tilbage til spillerne i form af gevinster.

Fakta

Det Danske Klasselotteri A/S er et 100% statsejet aktieselskab.
65 procent af Klasselotteriets omsætning tilfalder spillerne i form af gevinster. Dette er en større tilbagebetalingsandel end i noget andet eksisterende spil i Danmark.
Hvert år udtrækker Det Danske Klasselotteri A/S 36 milliongevinster. Dermed er chancen for at få en milliongevinst dobbelt så stor i Klasselotteriet som i de store ugentlige spil.
Den årlige præmiesum er på 234 mio. kr. fordelt på 102.780 gevinster. Hver måned er der én gevinst på to mio. kr., to på hver en mio. kr., én på en halv mio. kr. og én på en kvart mio. kr. på højkant. Dertil kommer de andre gevinster fra 100.000 kr. og ned til den mindste på 1280 kr.

Klasselotteriet er det eneste danske spil, som giver spillerne mulighed for både at bestille lodder og tilmelde sig betalingsservice via Internettet 24 timer i døgnet. Betalingsservice trækker automatisk lodseddelbetalingen to gange om året på spillernes bankkonto, ligesom alle gevinster automatisk bliver overført til bankkontoen. Foruden det elektroniske salg via Internettet har Klasselotteriet 278 forhandlere fordelt over hele landet.
Klasselotteriet har fire typer af lodder at vælge imellem for spillerne. Et megalod med en topgevinst på tre mio. kr., et hellod med en topgevinst på to mio. kr., et halvlod med en topgevinst på en mio. kr. og et kvartlod med en topgevinst på en halv mio. kr.

I regnskabsåret 1. april 2000 – 31. marts 2001 omsatte Det Danske Klasselotteri A/S for 282,3 mio. kr. Det er en fremgang på 16 procent i forhold til året før. Overskuddet før skat var i 2000-01 40,8 mio. kr. I 1999-00 var overskuddet før skat på 22,5 mio. kr.
Overskuddet efter skat var i 2000-01 28,3 mio. kr. I 1999-00 var overskuddet efter skat på 14,3 mio. kr. Klasselotteriets egenkapital er i løbet af det seneste regnskabsår forøget fra 74.6 mio. kr. til 82,9 mio. kr.

Alle pressemeddelelser om: