Nørre Vosborg giver stemning, charme og sjæl til sommerforestilling

14. august 2008

Til redaktionen

Holstebro, 14. august 2008

Sådan gøres klar til
opera på Nørre Vosborg

På tirsdag den 19. august sker det: Den første sommeropera opføres på herregården Nørre Vosborg i Vestjylland. Det foregår i den nye såkaldte multisal.

Den foreløbige tidsplan for projektet ser sådan ud: Der bliver sat podier op fredag den 15. august. Lys, scenografi og proscenium kommer ind og op lørdag den 16. august og søndag den 17. august og forventes helt klar mandag den 18. august op af dagen. Arrangementsprøver tirsdag den 19. august fra 15 til 17.

I vedhæftede pressemeddelelse fortælles om handlingen i Elskovsdrikken. Det er en forestilling også for de ”ikke-operatrænede”, og på Nørre Vosborg synges den på dansk!

Forestillingsbilleder kan downloades fra http://presseoversigt.dk/vis.asp?medID=944&kundeID=208

Elskovsdrikken opføres på Nørre Vosborg fire gange:

Tirsdag den 19. august kl. 19.30
Onsdag den 20. august kl. 19.30
Fredag den 22. august kl. 19.30 (udsolgt)
Søndag den 24. august kl. 16.00 (udsolgt)

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk
Nørre Vosborg: http://www.nrvosborg.dk/

Yderligere oplysninger kan indhentes hos

-Operachef Flemming Vistisen, tlf. 97 40 36 36 eller 23 32 50 43

– Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 96 11 78 35 eller 40 92 78 95

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Nørre Vosborg giver stemning, charme og sjæl til sommerforestilling

 

Enkel handling og sang på dansk i ”Elskovsdrikken”, når den opføres på restaureret herregård

Publikum vil få en helt anderledes operaoplevelse, når Musikdramatisk Teater opfører ”Elskovsdrikken” på Nørre Vosborg. Forestillingen rummer alt, hvad hjertet begærer af komiske situationer, kærlighed, karikaturer og intriger. Sidst, men ikke mindst indeholder opførelsen iørefaldende musik. Alt i alt garanterer Musikdramatisk Teater en forrygende morsom, underholdende og varm sommeroplevelse.

”Elskovsdrikken” spilles på Nørre Vosborg i alt fire gange. Der er premiere tirsdag aften den 19. august. Derudover forestillinger onsdag den 20. august, fredag den 22. august og søndag eftermiddag den 24. august. Både fredag og søndag er der udsolgt.

Det nyistandsatte Nørre Vosborg bibringer produktionen ekstra stemning, charme og sjæl. Teknikerne arbejder i den såkaldte multisal i flere dage før den første forestilling.

De fleste prøver foregår på Helsingør Theater i Den Gamle By i Århus. Musikdramatisk Teater samarbejder nemlig med Aarhus Sommeropera om opsætningen.

Historien i ”Elskovsdrikken” er ganske enkel: Den unge Nemorino elsker Adina, der elsker Belcore, der mest elsker …sig selv! Ind træder den charmerende kvaksalver Dulcamara med midlet, der kan kurere Nemorinos mangel på kvindelig tække. Adina lover sig væk til den flotte sergent for at gøre Nemorino jaloux, men hun får samme medicin at smage, da Nemorino ved elskovsdrikkens kraft bliver alle landsbypigernes foretrukne idol!

Forestillingen iscenesættes af den engelske instruktør Christopher Cowell, der har instrueret operaer i det meste af Europa. Et udvidet Randers Kammerorkester spiller under ledelse af dirigent David Riddell.

I forestillingen medvirker Helge Rønning, Kristine Becker Lund, Jens Søndergaard, Jens Bruno Hansen og Ingrid Vetlesen. Desuden kor og statister.

Alle pressemeddelelser om: