Frode synger kor med professionelle operasangere

11. august 2008

Til redaktionen

Holstebro, 11. august 2008

Pensioneret skoleinspektør
synger med de professionelle

Han fylder 67 år i næste uge, men Frode Vanggaard er ikke bange for store udfordringer. Nu skal den pensionerede vestjyske skoleinspektør medvirke i en opera sammen med topprofessionelle sangere og konservatoriestuderende. Frode Vanggaard spiller krovært i ”Elskovsdrikken”, der har premiere på Helsingør Theater i Den Gamle By i Århus på onsdag den 13. august, og som i næste uge vises fire gange på herregården Nørre Vosborg i Vestjylland.

Foto af Frode Vanggaard under prøverne vedlagt til fri afbenyttelse. (Fotograf Ole Mortensen/Tilsted.Com)

Pressemeddelelse og billeder kan downloades fra www.musikdramatiskteater.dk eller fra www.presseoversigten.dk. Billeder fra programmet på http://www.tilsted.com/default.asp?id=260

Siden 21. juli har Frode Vanggaard, der bor i Holstebro, haft lånt en lejlighed i Århus for at kunne deltage i prøverne. Han kan fanges på mobil 29 84 92 50.

Elskovsdrikken opføres på Nørre Vosborg fire gange:

Tirsdag den 19. august kl. 19.30
Onsdag den 20. august kl. 19.30
Fredag den 22. august kl. 19.30 (udsolgt)
Søndag den 24. august kl. 16.00

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk
Nørre Vosborg: http://www.nrvosborg.dk/

Yderligere oplysninger kan indhentes hos

– Operachef Flemming Vistisen, tlf. 97 40 36 36 eller 23 32 50 43

– Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 96 11 78 35 eller 40 92 78 95

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Frode synger kor med professionelle operasangere

Pensioneret vestjysk skoleinspektør med i sommerforestilling på herregården Nørre Vosborg

Nogle tilbringer deres pensionisttid på golfbanen, andre i Spanien. Snart 67-årige Frode Vanggaard går på scenen. For knap et halvt år siden medvirkede han i Musikteatret Holstebros store opsætning af musicalen ”Les Misérables”, og nu gør han klar til den muntre opera ”Elskovsdrikken”. Der er premiere i Århus i denne uge, og fire sommerforestillinger i næste uge på herregården Nørre Vosborg ved Vemb i Vestjylland – fra 19. til 24. august.

Frode Vanggaard sluttede på arbejdsmarkedet som skoleinspektør i Hodsager. Han bor i Holstebro, og som pensionist har han rigtig fået tid til at gå på scenen. Men han har nu også tidligere sunget og spillet. Blandt andet var han med, da Musikdramatisk Teater i 1999 første gang opsatte Elskovsdrikken. Det var i den gamle teatersal i Nørregade i Holstebro – det nuværende Knudsens.

Musikdramatisk Teater står også bag den nye udgave af Elskovsdrikken, denne gang i samarbejde med Aarhus Sommeropera. Instruktør Christopher Cowell, hovedrolleindehaver Helge Rønning – og Frode Vanggaard er de eneste gengangere fra for ni år siden.

Operaen synges på dansk. Frode Vanggaard deltager i koret, der navnlig består af konservatoriestuderende fra Århus – fremtidens professionelle sangere. Han har dog også sin egen rolle som kromand.

Frode Vanggaard er medlem af Holstebro Gospelkor, og han har også medvirket i flere af Herning Kongrescenters store musicals, blandt andet ”Sommer i Tyrol”. Han spillede også i Skjern Operaens to første forestillinger – ”Aladdin” og ”Carmen”.

Musikdramatisk Teater er Midt- og Vestjyllands egen opera med base i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner. Frode Vanggaard er eksempel på, at landsdelen også kan levere sangere. Desuden er en af hovedrollerne besat af en sanger med udgangspunkt i det midtjyske. I Elskovsdrikken på Nørre Vosborg ses og høres Jens Søndergaard, der startede med at synge i Herning Kirkes Drengekor.

Alle pressemeddelelser om: