Opera på dansk med international sanger, der har midtjysk baggrund

5. august 2008

Til redaktionen

Holstebro, 5. august 2008

Midtjysk sanger tilbage
i landsdelen efter fast job
på stort tysk teater

31-årige Jens Søndergaard fik sin første musikalske oplæring i Herning Kirkes Drengekor og har efter sin konservatorieuddannelse sunget fart i en stor karriere.

Senest har han i tre år været fast engageret på Das Deutsche Nationaltheater i Weimar, men snart kan han igen opleves i Midt- og Vestjylland, som det fremgår af pressemeddelelsen. Jens Søndergaard er med, når Musikdramatisk Teater opfører ”Elskovsdrikken” som sommeropera på herregården Nørre Vosborg i Vestjylland.

Foto af Jens Søndergaard vedlagt til fri afbenyttelse. Desuden et foto fra de første prøver på Elskovsdrikken med to af de andre medvirkende i opsætningen på Nørre Vosborg – Helge Rønning og Jens Bruno Hansen.

Hvis I ønsker at tale med Jens Søndergaard, så skriv på denne mail: niels@stoktoft.dk – så skal vi sørge for, at han ringer jer op. Han bor nu i København, men farer noget omkring lige i øjeblikket.

Elskovsdrikken opføres på Nørre Vosborg fire gange:
Tirsdag den 19. august kl. 19.30
Onsdag den 20. august kl. 19.30
Fredag den 22. august kl. 19.30 (udsolgt)
Søndag den 24. august kl. 16.00

Musikdramatisk Teater: www.musikdramatiskteater.dk
Nørre Vosborg: http://www.nrvosborg.dk/

Yderligere oplysninger kan indhentes hos
-Operachef Flemming Vistisen, tlf. 97 40 36 36 eller 23 32 50 43
– Teaterleder Pernille Elimar, tlf. 96 11 78 35 eller 40 92 78 95

Venlige hilsner

journalist
Niels Stoktoft Overgaard
Tlf. 97 41 13 54

 

Opera på dansk med international sanger, der har midtjysk baggrund

 

Fra Herning Kirkes Drengekor til stor tysk scene og nu på herregården Nørre Vosborg – unge Jens Søndergaard har fart på karrieren

Midt- og Vestjylland har ikke bare sin egen opera – landsdelen udvikler også sangere af stort format! Nu 31-årige Jens Søndergaard er vokset op i Lind ved Herning og begyndte som ti-årig at synge i Herning Kirkes Drengekor. Den fritidsbeskæftigelse gennem ti år har foreløbig ført ham til et fast engagement fra 2004 til 2007 på Das Deutsche Nationaltheater i Weimar. Nu vender Jens Søndergaard hjem til landsdelen for at synge på den nyrestaurerede herregård Nørre Vosborg mellem Holstebro og Vesterhavet. Jens Søndergaard medvirker i sommeropera-opsætningen ”Elskovsdrikken”, der opføres fra 19. til 24. august.

Mange operaer synges på fransk, italiensk eller tysk. I Midt- og Vestjylland er der ingen brug for tekstmaskine til at oversætte for publikum. ”Elskovsdrikken” på Nørre Vosborg synges på dansk, så alle direkte kan følge med i handlingen!

Forestillingen præsenteres af Musikdramatisk Teater – Midt- og Vestjyllands opera med base i Herning, Ikast-Brande, Struer og Holstebro kommuner. Produktionen sker i samarbejde med Aarhus Sommeropera.

Efter tiden i Herning Kirkes Drengekor gik Jens Søndergaard i gang med uddannelse på først Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og senere Operaakademiet i København. Allerede i sin studietid medvirkede han i flere forestillinger på Det Kongelige Teater i København, blandt andet i ”Barberen i Sevilla”. I Weimar har Jens Søndergaard haft hovedpartier i for eksempel ”Figaros Bryllup”, ”Tryllefløjten” og ”Cosi fan Tutte”.

I dag bor Jens Søndergaard i København, men han har stadig mange kontakter i det midtjyske. Mange af dem kommer til Nørre Vosborg, og det gør også hans mor, der i dag bor i Herning.

Når Jens Søndergaard er færdig med ”Elskovsdrikken”, fortsætter han til Den Jyske Opera. Her skal han spille ”Tryllefløjten” i rollen som Pagageno.

Jens Søndergaard modtog i 2004 Den Jyske Operas Venners Talentpris og i 2007 Annemarie Mortensens Legat på 125.000 kr.

Alle pressemeddelelser om: